Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowa bateria do A1502 (early 2015)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 IgorW

IgorW
  • 2 postów

Napisano 01 marca 2023 - 12:36

Cześć, chcę wymienić baterię w Macbooku Pro 2015 (A1502).

Co polecacie kupić? Wiem już, aby unikać GreenCell. Co zatem warto brać?

Będę wdzięczny również za polecenie serwisu we Wrocławiu, który może podjać się przeglądu laptopa i wymiany baterii. 

#2 OP7

OP7
  • 52 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 14 marca 2023 - 13:02

Najprościej mówiąc wszystko, co nieoryginalne jest zawsze dużo słabszej jakości niż produkty Apple, a kupując nieoryginalną baterię poza tym, iż zużyje się kilka razy szybciej niż oryginalna to jest spora szansa, że dojdzie do jej spuchnicia, czy nawet wylania. Możesz mieć zawsze szczęście i Twój zamiennik będzie sprawował się tak dobrze, albo i lepiej niż produkt Apple, ale z własnego doświadczenia wiem, iż w większości przypadków nieoryginalna bateria przynosi częściej problemy, niż korzyści. 

W kwestii oryginalnej baterii, koszt wymiany w Autoryzowanym Serwisie Apple to około 1300,00 PLN. Wynika to z tego, iż w tym konkretnym modelu zamiast samej baterii otrzymujesz tzw. „Top Case”, czyli obudowę wraz z klawiaturą, gładzikiem oraz z przyklejoną baterią.

Pomimo tego, iż urządzenie znajduje się już na liście produktów wycofanych ze wsparcia, to okres wsparcia baterii może wynosić do dziesięciu lat od daty zakończenia dystrybucji produktu. Musiałbyś oddać urządzenie do Autoryzowanego Serwisu, aby mogli zweryfikować, czy nadal są dla niego dostępne części do wymiany.

https://support.appl.../pl-pl/HT201624

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych