Cześć dość długo biegam na nartach i chodzę po górach na nartach. Mam apple watcha 7
Chciałbym używać oryginalnych treningów lecz niestety bieg narciarski jest tak skonstruowany że nie liczy dla mnie kluczowych wartości jak dystans i zapis gps,
próbowałem Biegu lub wędrówki ale te odczyty to jakoś naprawdę dziwna sprawa, na przykładzie :
trasa ta sama od lat liczy 7,2 km w górę i tyle samo w dół, przy wejściu w góre na nartach policzyło mi 8,5 km czyli zawyżyło, a przy zjedzie zaniżyło, pokazało dodatkowo 4km całość pokazało 12 ,5 km a
powinno pokazać 14,5 km w dół mniej machałem rękoma i poruszałem sie znacznie szybciej.
dopiero dane które zaciągnęła sobie strava pokazało realny dystans
muszę zacząć używać zewnętrznych aplikacji jak Strava która ma nawet dedykowaną formę treningu jak Backcountry, - chodzenie po terenie na nartach, a wolał bym jednak zostać przy oryginalnej, szkoda ze tworząc wlany trening apple ograniczało dystans jako jedną z miar, proszę o poradę jak ktoś ma doświadczenie w temacie, bo zostaje mi chyba trening rower by dystans sie liczył realnie