Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Uszkodzona matryca Macbook Air 13" 2020 M1 8GB A2337

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateq25

mateq25
  • 3 post贸w

Napisano 07 lutego 2023 - 10:01

Witam,

Mam ma艂y problem ot贸偶 uszkodzi艂em swojego Macbooka, upad艂 mi na pod艂og臋 i wy艣wietlacz zosta艂 uszkodzony. Pionowe i poziome paski, z racji 偶e wymiana w autoryzowanym serwisie wynosi oko艂o 2300 z艂 chcia艂bym wymieni膰 matryc臋 we w艂asnym zakresie. Mam problem jedynie z odpowiednim wyborem miejsca sk膮d m贸g艂bym zakupi膰 w 100% sprawn膮 matryc臋. Czy m贸g艂bym poprosi膰 o wsparcie w celu wybrania konkretnej aukcji ew. miejsca gdzie mo偶na zakupi膰 w/w? 

Sprz臋t: Macbook Air 13" 2020r./ macOS Big Sur 11.6/VATM: C02GPGB3Q6L7, Data produkcji: 29.11.2021r. (Wed艂ug applesn.info)

#2 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 5聽066 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 07 lutego 2023 - 13:21

Orygina艂 mo偶esz kupi膰, co najwy偶ej z jakiej艣 rozbi贸rki. W sprzeda偶y nie s膮 dost臋pne oryginalne cz臋艣ci zamienne. Mo偶e s膮 jakie艣 zamienniki, nie mam z nimi do艣wiadczenia, ale raczej bym si臋 w nie nie pakowa艂. Wymieniaj膮c w autoryzowanym serwisie swoje zap艂acisz, ale b臋dziesz mia艂 pewno艣膰, 偶e dosta艂e艣 nowy, oryginalny element i gwarancj臋 na to.

#3 mateq25

mateq25
  • 3 post贸w

Napisano 09 lutego 2023 - 09:41

A ewentualnie, gdzie mo偶na szuka膰 tych偶e cz臋艣ci z rozbi贸rek? Og贸lnie znalaz艂em kilka aukcji na amazonie, natomiast troch臋 si臋 obawiam czy przyjdzie cz臋艣膰 w co najmniej dobrej jako艣ci. 

#4 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 5聽066 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 09 lutego 2023 - 11:09

Twoje obawy s膮 s艂uszne. Mo偶e mnie kto艣 poprawi, ale nie s膮dz臋, 偶eby istnia艂o jakiekolwiek pewne 藕r贸d艂o tego rodzaju komponent贸w. Nikt nie rozbiera MacBook贸w ot tak po prostu, 偶eby sprzeda膰 go na cz臋艣ci. Rozmontowuje si臋 maszyny po przej艣ciach, kt贸rych za bardzo nie da si臋 naprawi膰. A to z zasady oznacza, 偶e te sprz臋ty mog膮 mie膰 r贸偶ne ukryte wady.

To zabawa dla ludzi z du偶ym apetytem na ryzyko. Je艣li nie okre艣lasz siebie w ten spos贸b, to id藕 do autoryzowanego serwisu.

#5 OP7

OP7
  • 52 post贸w
  • Sk膮d艢l膮sk

Napisano 03 marca 2023 - 12:34

Orygina艂 mo偶esz kupi膰, co najwy偶ej z jakiej艣 rozbi贸rki. W sprzeda偶y nie s膮 dost臋pne oryginalne cz臋艣ci zamienne. Mo偶e s膮 jakie艣 zamienniki, nie mam z nimi do艣wiadczenia, ale raczej bym si臋 w nie nie pakowa艂. Wymieniaj膮c w autoryzowanym serwisie swoje zap艂acisz, ale b臋dziesz mia艂 pewno艣膰, 偶e dosta艂e艣 nowy, oryginalny element i gwarancj臋 na to.

Oryginaln膮  (now膮) matryc臋 mo偶na zakupi膰 w Sklepie Samoobs艂ugowej Naprawy Apple na stronie https://selfservicer...r.eu/pl-PL/home

Zakup nowej matrycy to 2026,61 lub 1575,25 je艣li po naprawie zwr贸cimy uszkodzon膮 matryc臋 do producenta.

• Miko艂aj Maciejko lubi to

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych