Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzona matryca Macbook Air 13" 2020 M1 8GB A2337

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateq25

mateq25
  • 3 postów

Napisano 07 lutego 2023 - 10:01

Witam,

Mam mały problem otóż uszkodziłem swojego Macbooka, upadł mi na podłogę i wyświetlacz został uszkodzony. Pionowe i poziome paski, z racji że wymiana w autoryzowanym serwisie wynosi około 2300 zł chciałbym wymienić matrycę we własnym zakresie. Mam problem jedynie z odpowiednim wyborem miejsca skąd mógłbym zakupić w 100% sprawną matrycę. Czy mógłbym poprosić o wsparcie w celu wybrania konkretnej aukcji ew. miejsca gdzie można zakupić w/w? 

Sprzęt: Macbook Air 13" 2020r./ macOS Big Sur 11.6/VATM: C02GPGB3Q6L7, Data produkcji: 29.11.2021r. (Według applesn.info)

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 947 postów
Napisano 07 lutego 2023 - 13:21

Oryginał możesz kupić, co najwyżej z jakiejś rozbiórki. W sprzedaży nie są dostępne oryginalne części zamienne. Może są jakieś zamienniki, nie mam z nimi doświadczenia, ale raczej bym się w nie nie pakował. Wymieniając w autoryzowanym serwisie swoje zapłacisz, ale będziesz miał pewność, że dostałeś nowy, oryginalny element i gwarancję na to.

#3 mateq25

mateq25
  • 3 postów

Napisano 09 lutego 2023 - 09:41

A ewentualnie, gdzie można szukać tychże części z rozbiórek? Ogólnie znalazłem kilka aukcji na amazonie, natomiast trochę się obawiam czy przyjdzie część w co najmniej dobrej jakości. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 947 postów
Napisano 09 lutego 2023 - 11:09

Twoje obawy są słuszne. Może mnie ktoś poprawi, ale nie sądzę, żeby istniało jakiekolwiek pewne źródło tego rodzaju komponentów. Nikt nie rozbiera MacBooków ot tak po prostu, żeby sprzedać go na części. Rozmontowuje się maszyny po przejściach, których za bardzo nie da się naprawić. A to z zasady oznacza, że te sprzęty mogą mieć różne ukryte wady.

To zabawa dla ludzi z dużym apetytem na ryzyko. Jeśli nie określasz siebie w ten sposób, to idź do autoryzowanego serwisu.

#5 OP7

OP7
  • 52 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 03 marca 2023 - 12:34

Oryginał możesz kupić, co najwyżej z jakiejś rozbiórki. W sprzedaży nie są dostępne oryginalne części zamienne. Może są jakieś zamienniki, nie mam z nimi doświadczenia, ale raczej bym się w nie nie pakował. Wymieniając w autoryzowanym serwisie swoje zapłacisz, ale będziesz miał pewność, że dostałeś nowy, oryginalny element i gwarancję na to.

Oryginalną  (nową) matrycę można zakupić w Sklepie Samoobsługowej Naprawy Apple na stronie https://selfservicer...r.eu/pl-PL/home

Zakup nowej matrycy to 2026,61 lub 1575,25 jeśli po naprawie zwrócimy uszkodzoną matrycę do producenta.

• Mikołaj Maciejko lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych