Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tworzenie dzwonków dla iPhone & iPod

• Please log in to reply
195 replies to this topic

Poll: Tworzenie dzwonków dla iPhone & iPod (0 member(s) have cast votes)

1. Fajnie wkońcu długie dzwonki (1 votes [25.00%] - View)

Percentage of vote: 25.00%

2. do bani poco to komu (3 votes [75.00%] - View)

Percentage of vote: 75.00%

3. nie mam jeszcze iPhone (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#51 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 April 2008 - 20:09

Format zmieniasz zmieniając końcówkę nazwy na .m4r. :roll:

#52 Betiii

Betiii
  • 6 posts

Posted 23 April 2008 - 20:50

jak odtwarzam tam normalnie to sie jakos nie pojawia w iTunes

#53 BaQs

BaQs
  • 137 posts
  • SkądGliwice/Bristol, UK

Posted 24 April 2008 - 00:07

@Betiii : mialem ten sam problem wgrywajac dzwoniki przez iTunes. Po wgraniu przez WinSCP problem zniknal ;) wykorzystuje tylko iTunes do konwertowania mp3 -> acc reszte robie przez WinSCP ;) Potem restart i mam nowy dzwonek ;) Pozdrawiam ;)

#54 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 24 April 2008 - 14:29

wpisuje w nazwe m4r i nic :/ ma ktos rade??

#55 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 April 2008 - 14:40

Hmm... to jedyne co mi przychodzi do głowy:
Dołączona grafika

Jak to zrobisz zmień nazwę na "nazwa.m4r". ;)

#56 cudo

cudo
  • 142 posts
  • SkądŻarów

Posted 25 April 2008 - 01:18

mozesz tez plik m4a spakowac RARem i potem zmienic rozszezenie we wnetrzu danegro archiwum.

#57 Maxxxx_01

Maxxxx_01
  • 178 posts
  • SkądKraków

Posted 05 May 2008 - 19:18

Mam problem z dzwonkami. Mp3 z itunes zamieniam programem na aac... pozniej za pomoca pc suit przegrywam plik jako dzwonek do iphone. Dzwonek jest widoczny i mozna go ustawic, ale jakos jest tragiczna, strasznie skrzeczy... nie wiem dlaczego czy moze mi ktos pomoc...?

#58 weedhead

weedhead
  • 61 posts
  • SkądOuterspace

Posted 09 May 2008 - 20:38

siema ktos mi pomoze jak zrobic dzwonek na 1.1.4 sendsong mi sie dziala a na m4r mi nie chce importowac itunes to chyba jedyna rzec co mnie teraz nurtuje w iphonie dzieki

#59 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 09 May 2008 - 22:45

siema

ktos mi pomoze jak zrobic dzwonek na 1.1.4

sendsong mi sie dziala a na m4r mi nie chce importowac itunes

to chyba jedyna rzec co mnie teraz nurtuje w iphonie

dzieki

bieresz mp3 ktora ci sie podoba potem w twojej bibliotece itunes i wybierasz opcje i konwertuesz na ACC (rozszezenie bedzie m4a) potem zmieniasz rozszezeni na m4r i za pomoca ibrickera czy winSCP wrzycasz sobie do na iphona.

lub

iringer.net sciagasz program - wybierasz mp3 ktora program przerabia i dodaje ci do twojej biblioteki itunes do dzialu dzownik potem synchronizujesz iphona i masz dzownek w dziale custome ringtones na sowim iphone :D

pozdro:wink:

#60 weedhead

weedhead
  • 61 posts
  • SkądOuterspace

Posted 09 May 2008 - 22:58

ziomus dzieki ale nie siedze na windzie

#61 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 09 May 2008 - 23:07

no i co ? itunes chyba jak sie orientuje tez jest poc OS X a zamiast WinSCP mozesz uzyc CyberDuck

#62 weedhead

weedhead
  • 61 posts
  • SkądOuterspace

Posted 10 May 2008 - 00:18

dzieki juz sobie poradzilem pozdro

#63 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 10 May 2008 - 22:52

mi ten spoób działa normalnie tylko jeden mały problem on to zgrywa na dzownek ajk ktos dzwoni a co z dziękiem na sms?? odrazu mówie ze mam MacBookai zadne windowsowskie kombinowania nie wchodzą w gre:P

---- Dodano 10-05-2008 o godzinie 22:55 ----
i inne pytanie jak juz wgram przez synchronizacje dzownek jak go usunąć??

#64 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 11 May 2008 - 01:11

1. sms - podmieniasz plik znajdujacy sie w system/library/audio/uisounds i tam bedziesz mial pliczek sms-recieved1 ,2 ,3 az do 6 i musisz sobie stworzyc na maczku taki pliczek w foramcie caf. robisz to przy pomocy itunes tj konwertujesz mp3 do formatu AIFF a potem zmieniasz rozszezenie na CAF to jest format dziwkow systemowych na iphonie, potem musisz nazwac ten pliczek sms-received1 (albo od 1-6) i podmienic z plikiem orginalnym. i masz nowy dzwiek sms. 2. pewnie jak usuniesz dziek dzownka z itunes i zsynchronizuesz iphona to sie dzownek usuanie . pozdro ps uzywam windozy ale u ciebi tez bedzie ten spsob dzialac :F

#65 iAdam

iAdam
  • 415 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 May 2008 - 01:14

dobra. zrobiłem. prawie :)

metoda wykorzystująca GarageBand (by Lutecki)

wersję windowsową właśnie tworzę (na mac osie;)

zapraszam:

Tworzenie dzwonków dla iPhone

EDIT: Windows już też jest. Metoda "manualna" :) iRingera nie sprawdzałem, ale jeśli okaże się, że działa, to też dodam :)

#66 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 11 May 2008 - 21:23

no własnie po usunieciu z itunsa i zsynchronizowaniu mi sie nie usunoł:( a powiedz mi jak podmienic ten plik?? Jakim programem wejde w system iphona??

#67 iAdam

iAdam
  • 415 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 11 May 2008 - 22:32

windows - winscp mac osx - cyberduck

#68 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 11 May 2008 - 23:03

ale jak to sie łączy przez ten cyberduck z iphonem??

#69 iAdam

iAdam
  • 415 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 May 2008 - 11:02

Wejdz sobie na moja strone domową w kategorie windows. tam jest pokazane jak laczyc sie z iPhonem cyberduckiem.

#70 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 18 May 2008 - 22:50

dziwna sprawa. Po podmianie dzwonków na SMS dzwonki w iphonie są nieme( nic nie słychać) coś źle zrobiłem??

#71 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 19 May 2008 - 00:55

mialem to samo bo konwertowalem przy pomocy itunes do AFF a dopiero potem zmieniles w ustawienich i tunes zeby konfertowalo najpierw do AIFF i jak juz maz plik AIFF to musisz zmienic nazwe na CAF i wtedy nazwac sms-received1.caf i podmienic i wtedy u mnie zaczelo dzialac a wczesniej bylo gluchod :D

#72 Sniper

Sniper
  • 11 posts

Posted 19 May 2008 - 10:32

Jak wmiare prostym sposobem zrobic własne dzwonki w iphone

:confused:

Zapewne wielu z was czytało już niejeden tutorial jak ten, ale najczęściej dzwonki muszą byc okrojone do 40s :-( . W tym tutorialu napiszę jak zrobic i umieścic dzwonek z Mp3 dowolnej długości, TAK nie przeczytałeś źle. :lol:

POTRZEBNE PLIKI:

1. Itunes 7.6 zakładam, że każdy go ma

2. WinSCP do pobrania [ATTACH]2236[/ATTACH]

3. iPhoneBrowser do pobrania [ATTACH]2237[/ATTACH]

Jeden z moich dzwonków:

[ATTACH]2238[/ATTACH]

Ok zaczynamy po pierwsze w itunes przerabiamy nasz przyszły dzwonek z Mp3 na aac w tym celu klikamy prawy przyciskiem myszki na danym pliku i wybieramy "przekształc zaznaczenie na AAC". Tak powstały plik ma rozszerzenie m4a my potrzebujemy m4r i tu zaczynacie się pewnie pytac i drapac po głowie czytając dalej. Odpalamy IphoneBrowser ( nasz iPhone musi byc podłączony przez USB ) jeżeli probram go nie widzi to rozłączamy i podłączamy iPhone jeszcze raz. Dla tych co nie mieli do czynienia z tym programem po lewej macie okno z plikami naszego Ip. Wybieramy Itunes_control>ringtones. Wrzucamy tam nasz plik m3a klikamy na nim prawym przyciskiem myszki i wybieramy" rename file" nazywamy dowolnie pamiętając o zmianie rozszerzenia na m4r, ponownie prawy przycisk myszki "save as" i zapisujemy nasz dzwonek tam gdzie nam wygodnie MAMY GOTOWY DZWONEK Z ROZSZERZENIEM M4R :shock: działający na 100% ale jak go umieścic w iPhone aby go odtwarzac :???: sam sie głowiłem i często czytałem w opisach jak to zrobic I BYŁ TAM ZAWSZE TAKI CYTAT "dzwonek musi miec 40s" :x
I tu wam powiem, że wcale nie trzeba okrajac swoich ulubionych kawałków, bo co to za dzwonek okrojony do 40s.

Odpalamy WinSCP i łączymy się z naszym IPhone (mniema, że znacie adres IP)

login:root
password: alpine

Podłączeni? Więc szukamy:

root>library>Ringtones

Powinniście zobaczyc tam wszystkie dzwonki swojego iPhone usuwamy te niechciane aby zwolnic miejsce i kopiujemy swój własnoręcznie przygotowany dzwonek. Reset Iphona i mamy własny dzwonek dowolnej długości w iPhonie:lol:

Dołączona grafika

#73 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 19 May 2008 - 14:20

Można wrzucać (za pomocą WinSCP) normalne mp3 bez żadnych przeróbek, także "po co to komu". Nie mówiąc już o oprawie graficznej Twojego "tutoriala", która tylko denerwuje czytelnika (jeżeli w ogóle da radę przeczytać to co napisałeś). Jakiś moderator powinien zrobić porządek.

#74 Sniper

Sniper
  • 11 posts

Posted 19 May 2008 - 15:39

człowiek ma dwa dni Iphone szuka w necie informacji i tutoriali które i tak nic nie wnoszą gdy do czegoś dojdzie i próbuje się tym podzielic widzi jak to zwykle bywa krytykę, i wiesz co przyjmuję ją z podziękowaniem bo to mój pierwszy tutorial. I mószę się jeszcze wiele nauczyc

#75 hwojtek

hwojtek
  • 1273 posts
  • SkądGrzebienisko - Warszawa - cała Europa

Posted 19 May 2008 - 15:43

Zacznij od nauczenia się pisać: - porządnie, - na temat, który jest w miarę odkrywczy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users