Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tworzenie dzwonków dla iPhone & iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
195 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Tworzenie dzwonków dla iPhone & iPod (0 użytkowników oddało głos)

1. Fajnie wkońcu długie dzwonki (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

2. do bani poco to komu (3 głosów [75.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 75.00%

3. nie mam jeszcze iPhone (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#26 p0li

p0li
  • 312 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 lutego 2008 - 12:12

ściągnęłam ten program odpalam go i nic. ładny widok, ale otwieta mi sie tylko okienko pod ikonką Donate, co robię źle? pomóżcie

---- Dodano 22-02-2008 o godzinie 13:11 ----
Proszę powiedz jak uruchomic ten program, żeby wszystkie ikonki były aktywne? Strasznie mi zależy na konwertowaniu książek, a widzę, ze jest w nim taka mozliwość. Siedzę nad tym po nocach i nic mi nie idzie. Wywalę tego fona chociaż go kocham

a tak z głupia frant się zapytam : podłączyłaś iphona do kompa??
jeśli tak to na dole okienka programu po lewej stronie powinien wyświetlić się napis - "Connected to iPhone(numer firmware'u)"

#27 BooM

BooM
  • 6 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 21:39

U mnie wszystko działa, dzwonki w iPhone jakie chce! Robiłem wszystko według tłumaczenia lutecki-ego

#28 yoti93

yoti93
  • 30 postów

Napisano 08 marca 2008 - 16:22

Tworzenie dzwonków dla iPhone

Własne dzwonki
czyli jak pozbyć się Marimby

Czego potrzebujemy:

- zjailbreakowany iPhone 1.0.0-1.1.4
- piosenkę, z której chcemy zrobić dzwonek
- iTunes
- Total Commander (LINK) + T-PoT (LINK), albo każdy inny program umożliwiający wymianę plików z iPhone'm
- Audacity (LINK)
- Lame MP3 DLL (LINK)

Proces:

1. Instalujemy Total Commandera, T-PoTa (jak go zainstalować: LINK) oraz Audacity. Pliki lame_enc.dll i BladeMP3EncDLL.def z archiwum z Lame MP3 DLL przerzucamy do tego samego folderu, do którego zainstalowaliśmy Audacity.

2. Uruchamiamy nasze Audacity i otwieramy nim naszą piosenkę.

3. Odsłuchujemy jej i zaznaczamy na niej najwyżej 30 sekund, które chcemy przerobić na dzwonek.

Posted Image

4. Naciskamy przycisk Stop (żółty kwadracik, jakby ktoś nie wiedział ;P), a zaraz po tem na klawiaturze Ctrl+X (czynność "wytnij", nie wiem jaki jest do tego skrót na Macu bo go nie mam :D).

5. Klikamy Plik -> Nowy, i zaraz po otworzeniu się nowego okna naciskamy Ctrl+V (wklej).

6. Proponuję ten plik już zapisać, w razie jakby coś potem poszło nie tak, to nie trzeba będzie szukać właściwego elementu jeszcze raz.

7. Wchodzimy w Efekty -> Cross Fade In. W okienku które wyskoczy naciskamy OK.

8. Zaraz po tym naciskamy Ctrl+A (zaznacz wszystko) i Ctrl+X (wytnij).

9. Otwieramy kolejne okienko Audacity (Plik -> Nowy). Stare możemy pozamykać. W tym nowym naciskamy Ctrl+V (wklej).

10. Wybieramy Efekty -> Cross Fade Out. Teraz powinniście mieć "falę" zmniejszającą się z obu stron.

11. Po lewej od fal, są suwaki. Ten na górze ustawiamy na +3dB albo +6dB (więcej nie radzę, gdyż głośnik iPhone'a jest jaki jest).

Posted Image

12. Wchodzimy w Plik -> Eksportuj jako MP3...

13. Audacity zapyta nas o lame_enc.dll. Okienko wyszukiwania pliku powinno się otworzyć na folderze gdzie Audacity było zainstalowane, czyli tam również będzie się plik lame_enc.dll znajdował. Klikamy OK. Następnym razem Audacity już się nie będzie o to pytać.

14. Wpisujemy nazwę pliku MP3 i klikamy Zapisz. Otworzy się okienko z pytaniem o uzupełnienie tagów. Wybieramy tag ID3v1 i wpisujemy tylko nazwę, najlepiej zakończyć ją słowem "Ringtone" (np. "Smells Like Teen Spirit Ringtone"). Naciskamy OK.

15. Teraz możemy zamknąć Audacity i odpalić iTunes.

16. Znajdujemy nasz dzwonek i dodajemy go do biblioteki iTunes.

17. Znajdujemy go, klikamy na niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy Przekształć zaznaczenie na AAC.

18. Na nowo utworzony plik klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy Informacje.

19. Zapamiętujemy lokalizację pliku.

Posted Image

20. Teraz, podłącz iPhone'a do komputera, uruchom Total Commandera i wejdź w [-\-] -> [T-PoT] -> [Library] -> [Ringtones], a w drugim oknie, do lokalizacji pliku z dzwonkiem.

21. Zmień nazwę pliku z dzwonkiem z *.m4a na *.m4r (np. Smells like Teen Spirit Ringtone.m4r), po czym po prostu przerzuć plik z dzwonkiem do telefonu.

22. Teraz wejdź na iPhonie w Settings -> Sounds i sprawdź czy dzwonek działa - jeśli tak - brawo! Tutorial ukończony!

23. Jeśli nie - uruchom ponownie telefon, lub, jeśli dalej nie działa, spróbuj zmienić ID3v1 tag i nazwę pliku, i powtórz punkt 22.

tutorial by yoti93

#29 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 marca 2008 - 22:14

można też troszkę prościej ;)
1. uruchamiamy http://www.myapple.p...-suite-win.html
2. klik w Themes - Ringtones - Add ringtone
3. mp3 się automagicznie konwertuje na m4r i wgrywa do iP'ka (znajdujemy go w Dzwonek - Własne)

#30 prezes73

prezes73
  • 45 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 16 marca 2008 - 22:23

DZWONKI I PHONA

można też troszkę prościej ;)
1. uruchamiamy http://www.myapple.p...-suite-win.html
2. klik w Themes - Ringtones - Add ringtone
3. mp3 się automagicznie konwertuje na m4r i wgrywa do iP'ka (znajdujemy go w Dzwonek - Własne)

Bardzo prosze o pdanie skad wziasc program ( PC Siute ) JJ dziekuje.

#31 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 marca 2008 - 22:40

proszę bardzo (wersja 1.0.3.5 + polski langpack) :arrow: http://chato.pl/xXx/...ne PC Suite.zip

#32 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 20 marca 2008 - 19:08

Natknąłem się na stronę Audiko która ponoć oferuje możliwość dodania dzwonka dla iPhone. Jak ktoś znajdzie czas i sprawdzi czy działa to proszę o info.

#33 Log4n

Log4n
  • 41 postów

Napisano 21 marca 2008 - 22:11

A ja mam takie nietypowe pytanie. W tym temacie omawiamy wrzucanie dzwonkow do iPhone'a. Wszystko ladnie pieknie, kazdy ma swoja metode i mnie sie jakos udalo metoda 'zmien rozszerzenie" + "wrzuc przez WinSCP" ale zauwazylem jedna rzecz... Co prawda dzwonki pieknie mi sie dodaja do menu ringtone ale.. jesli wejde od strony kontaktow i zechce przypisac komus jego wlasny indywidualny dzwonek to moj iPhone nie pokazuje mi dzwonkow dodanych przeze mnie ( za wyjatkiem pierwszego "obcego" ktorego wrzucilem) a tylko swoje oryginalne (marimba rulez :P ) Spotkal sie ktos z tym? Jesli tak prosze o info/rade. Moj soft 1.1.3 Nieaktualne juz.. pomogl zwykly restart telefonu.. A tak przy okazji. Dzwonki zrobione z mp3 sa duzo duzo glosniejsze od tych standardowych.

#34 terrance_freak

terrance_freak
  • 7 postów

Napisano 24 marca 2008 - 17:26

Teoretycznie tak ale u mnie na 1.1.3 coś to nie działa. Pojawia się problem z dublowaniem się dzwonków. Ponoć nie tylko u mnie tak się dzieje.

u mnie tez sie dublują. mogę wrzucić w itunes kilkanascie dzwonkow, ale w ip pojawia się tylko jeden zdublowany. ktoś się z tym uporał?

#35 sebus86

sebus86
  • 12 postów

Napisano 27 marca 2008 - 16:15

Nie wiem po co tyle kombinowania:

Oto szybszy i prostszy sposób::

Wymagania

- iTunes 7.5 [na innych nie próbowałem] - iPhone 1.1.2
- iTunes 7.6 i iPhone 1.1.3 [dzięki danki]

W iTunes klikamy raz na utwór w naszej bibliotece, następnie prawy przycisk i Przekształć zaznaczenia na AAC, po skonwertowaniu prawy przycisk myszy na nowym pliku i Pokaż w Eksploratorze Windows, zmieniamy rozszerzenie z m4a na m4r i wrzucamy do iPhona do katalogu /Library/Ringtones

W ten oto sposób mamy dznowek jaki długi chcemy :)

Dzwonek wgrany tym sposobem nie pokaże się jako "własne dzwonik" tylko zostanie dodany do listy dzwonków istniejących. Nazwa będzie identyczna z nazwą naszego pliku.

Zrobiłem tak jak jest tu napisane wszystko niby oki w itunes w dzwonki widać nowe a iphone ich nie widzi wchodze w ustawienia dzwieki i nic nowego. Nie wiecie co jest grane

#36 Mlody.rav

Mlody.rav
  • 3 postów

Napisano 29 marca 2008 - 22:46

A jak mozna dodac swoj sygnal sms:)?

#37 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 01 kwietnia 2008 - 10:10

Super tutorial - działa bezbłędnie! :D Dzięki Lutecki ;)

#38 totylkoty

totylkoty
  • 52 postów
  • SkądGliwice

Napisano 03 kwietnia 2008 - 09:43

Hej Wczoraj przez cały dzień nie udało mi się zgrać żadnego nowego dzwonka na mojego IPHONA. Może problem jest w oprogramowaniu (mam soft 1.1.1) Nawet ściągnąłem sobie starszego ITUNES 7.5.0.20 i dalej mi to nie śmiga. Pisze że tego dziwięku nie bedzie w stanie IPHON odtworzyć. Zainstalowałem sobie też na kompie program browser iphone i jak na siłe wrzuciłem jakiś dzwonek libray/ringtones (przepraszam za błedy w ścieżce, ale jakoś tak to szło) to widziałem nazwę tego pliku w dzwiękach lecz nie odtwarzał go. może mi ktoś pomóc?? :) W załączniku przesyłam dzwonek który chciałem sobie wrzucić. Rozszerzenie ma dobre (chyba) Mógłby ktoś sprawdzić czy u niego to działa:) Pozdro

#39 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:23

Może problem jest w oprogramowaniu (mam soft 1.1.1)

Cytat z pierwszego postu: Niniejszy tutorial przeznaczony jest dla osób posiadających telefon z firmware 1.1.2, iTunes 7.5 (lub wyższym) oraz GarageBand 4.1.1 (lub wyższym).

#40 totylkoty

totylkoty
  • 52 postów
  • SkądGliwice

Napisano 03 kwietnia 2008 - 14:42

Czyli jak mam swój soft 1.1.1 to nie mogę nic zrobić by zmienić sobie dzwonek na inny??

#41 zdziniuiphone

zdziniuiphone
  • 12 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 09:54

Witam. wszystkich. Nie wiem jaki problem jest z miom iphonem ale suite 1.0.3.5 a pote 6 wywala mi taki komunikat , reasumujać chodzi o to, aby: odblokować iphone ziphone to postępuj zgodnie z rocedurą, ale ja nie chcę odblokowywać bo już jest to zrobione. I jeszcze jeden problem programy takie jak Total Commander i inne do komunikowania się z pc nie widzą plikow systemowych iphone tylko te - tak mi sie wydaje mediane tzn te które mogę modyfikować. Proszę o pomoc

#42 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:24

Jeśli dobrze pamiętam, to po ziphofonizacji TRZEBA zainstalować ZiPhone iBrickr Fix (i o tym informuje PC Suite) - to powinno rozwiązać Twoje problemy

#43 zdziniuiphone

zdziniuiphone
  • 12 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:34

zainstalować na ip czy na pc

---- Dodano 20-04-2008 o godzinie 09:37 ----
jeszcze jedno ma soft 1.1.3 i mam odblokowanego ip i mzm też pytanie czy czasami ta operacja nie załorzy locka

#44 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:37

jak potrafisz z poziomu Installera iPhone'a zainstalować cokolwiek na PC - to jesteś wielki ;)

#45 zdziniuiphone

zdziniuiphone
  • 12 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 10:58

proszę o objaśnienia a nie o docinki czy coś siestanie z ip

---- Dodano 20-04-2008 o godzinie 10:03 ----
nie mogę takiej aplikacji znaleźć ZiPhone iBrickr Fix w istalerze

---- Dodano 20-04-2008 o godzinie 10:14 ----
Witam. wiem już jak dodać do istalera ZiPhone iBrickr Fix, ale nie wiem czy czasami to nie spowoduje założenia blaokady sim lub innych kosekwencji ponieważ mam już odblkowanego ip w wersji soft 1.1.3

#46 Betiii

Betiii
  • 6 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:34

czesc wszytskim mam problem z wgraniem dzwonka zmienionego juz na m4r do iTunes konwertowalam to na acc a pozniej zmienialam na m4r wie moze ktos dlaczego nie chce sie to wgrac?

#47 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:39

Musisz to otworzyć i samo automatycznie pojawi się w iTunes. ;)

#48 ladyip

ladyip
  • 6 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 20:01

sluchajcie, pewnie zabrzmi glupio ale prosze o pomoc..jak zmienic format na m4r? thx

#49 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2008 - 20:03

Najpierw wybierz dany utwór w iTunes, potem kliknij na zakładkę Zaawansowane>Przekształć zaznaczenie na ACC, potem znajdź ten plik na dysku i zmień mu format zmieniając nazwę na "nazwa.m4r". ;)

#50 ladyip

ladyip
  • 6 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 20:05

wszystko pieknie tylko jak "zmienic mu ten format" :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych