Yanosik + mapy google, działanie w tle
Posted 23 December 2022 - 20:13
Glownie chodzi o to aby mapy byly na wierzchu a yanosik działał w tle i pokazywał ostrzeżenia.
Mam wrażenie że jak odpalam yanosika a potem mapy google to yanosik nie działa w tle, nie wydaje dźwięków itp.
Domyślam się że opcji aby wyskakiwały powiadomienia nie ma? Ewentualnie czy można zrobić jakis dzielony ekran?
Posted 23 December 2022 - 22:27
Dzielonego ekranu na pewno nie ma.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 24 December 2022 - 08:11
iPhone 15 Pro
Posted 24 December 2022 - 08:45
Posted 24 December 2022 - 10:03
No ok. Odpada dzielony ekran ale yanosik chyba powinien działać w tle przy korzystaniu z map. Udało się to komuś ogarnąć?
U mnie działa, tzn. nie mam w Google Mapy ikony z możliwością zgłaszania zdarzeń, nie widzę też ostrzeżeń na mapach Google ale powiadamia mnie Yanosik głosowo. Nic w ustawieniach nie zmieniałem, odpalam Yanosika, odpalam Google Mapy i tyle. Żeby zgłosić, potwierdzić lub odwołać ostrzeżenie, to muszę wejść niestety w Yanosika, nie można tego zrobić z poziomu Google Map.
Posted 18 February 2023 - 01:14
U mnie działa, tzn. nie mam w Google Mapy ikony z możliwością zgłaszania zdarzeń, nie widzę też ostrzeżeń na mapach Google ale powiadamia mnie Yanosik głosowo. Nic w ustawieniach nie zmieniałem, odpalam Yanosika, odpalam Google Mapy i tyle. Żeby zgłosić, potwierdzić lub odwołać ostrzeżenie, to muszę wejść niestety w Yanosika, nie można tego zrobić z poziomu Google Map.
Dokładnie tak. Korzystam z drugiego iPhone SE (starego) i tak to właśnie działa. Nawigacja leci na Google Maps, a Yanosik w tle sobie gada - ale fakt, potwierdzać itd. nie można bo nie ma nakładki na ekran od Yanosika, która działałaby tak jak na Androidzie (na innej aplikacji). Działa to domyślnie, bez żadnych specjalnych ustawień.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users