Witam!
Kamera Linksys WVC200 prawidłowo podłączona w sieci lokalnej - unikalny adres IP. Skonfigurowane konto hosta w serwisie DynDNS z aktywacją serwisu na routerze (USR029106). Ustawione konta dostępu do kamery dla różnych użytkowników. Dodatkowo zainstalowany program DynDNS updater (ale on chyba duplikuje tylko router).
Jak zdalnie połączyć się z kamerą? Po wpisaniu adresu hosta mogę zalogować się tylko (aż!) do routera (innym loginem i hasłem rzecz jasna).
Proszę o rady w tej sprawie - dzięki!

Kamera IP - jak wskazać urządzenie za NAT'em
Started by
Mirinur
, 08 Mar 2008 12:15
2 replies to this topic
Posted 08 March 2008 - 12:15
Posted 08 March 2008 - 13:09
musisz wlaczyc na routerze tzw "forwardowanie" portow. Twoja kamera dziala w wewn. sieci pod jakims adresem klasy C, np: 192.168.0.3 port 5555, router z zewnatrz ma adres ip x.x.x.x. Na routerze ustawiasz "przekierowanie" : jak wywolasz adres zewnetrzny na okreslonym porcie (ustawiony przez ciebie, moze byc taki sam jak kamery), router polaczy ciebie z kamera o podanym adresie wewn. i porcie.
Posted 22 November 2009 - 09:44
witam
zastanawiam się nad zakupem kamery LINKSYSA WVC210, wcześniej miałem kamerę IP innego producenta i żeby oglądać z niej obraz na MAC'u musiałem instalować Internet Explorer + jakiś programik X11, czy jak kupię LINKSYSA, to będzie to w bardziej sensowanie działało ? Czy soft dołączony do kamery pozwala na bezproblemowe oglądanie obrazu na Mac'u ?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users