Dzień dobry,
Czy ktoś podłączał 2 pary słuchawek do ipada 4 (jedną bezprzewodową po bluetooth a drugą na kablu) tak aby 2 osoby mogły oglądać film na ipadzie nie przeszkadzając innym (np podczas podróży) ?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 15 grudnia 2022 - 08:06
Dzień dobry,
Czy ktoś podłączał 2 pary słuchawek do ipada 4 (jedną bezprzewodową po bluetooth a drugą na kablu) tak aby 2 osoby mogły oglądać film na ipadzie nie przeszkadzając innym (np podczas podróży) ?
Napisano 15 grudnia 2022 - 10:37
Córka miała taki problem w podróżach z koleżankami i korzystała z trzech rozwiązań - albo jedne kabelkowe słuchawki "pchełki" po jednym uchy na osobę, albo rozdzielacz gniazda słuchawkowego na dwie pary przewodowych słuchawek (ale te słuchawki muszą mieć podobną impedancję, albo własną regulację głośności) i ostatecznie dwie pary airpodsów - bo dwie pary airpodsów da się sparować z jednym urządzeniem. Wariant mieszany (BT plus wtyczka) nie działał.
Napisano 15 grudnia 2022 - 11:39
szkoda,
dzięki wielkie za pomoc
Napisano 15 grudnia 2022 - 15:29
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 18 grudnia 2022 - 08:11
Witajcie,
Właśnie rozkopuje ten temat. Znalazłem takie urządzenie:
https://www.amazon.p...nt-items&sr=1-8
czy ktoś z Was miał okazje używać czegoś takiego? To jest wersja pod lightning, ja akurat szukam pod USB-c.
Napisano 22 grudnia 2022 - 15:10
Ja bym się trzymał z daleka od takich wynalazków a szczególnie za tą cenę. Nie miałem tego urządzenia w ręku ale miałem podobny problem z innymi nadajnikami BT i wiem, że jest to bardzo śliska sprawa. Jest kilka systemów BT a w opisie tego z linku nic nie napisano jaki to system. Poza tym wątpliwe jest aby dwie pary słuchawek mogły się połączyć z jednym nadajnikiem. Dodatkowo jeśli urządzenie nie ma wyświetlacza i ma się synchronizować z słuchawkami (np.) automatycznie to zwykle są z tym kłopoty.
Jak już wsio,inałem, miałem nieco podobny problem bo chciałem odbierać fonię z OTV na dwie pary słuchawek. Rozwiązanie najprostsze czyli rozgałęźnik na kabelkach z możliwością oddzielnej regulacji poziomu okazał się najlepszym wyjściem.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych