Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

TV Smart Go od Vectry jak udostępnić przez AirPlay

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 mar88

mar88
  • 89 posts

Posted 02 December 2022 - 11:54

Witam,

mam problem, nie mogę udostępnić programu z aplikacji na Apple TV. Aplikacji niestety nie ma na AppleTV. Wydaje mi się, że jakiś czas temu taka opcja była. Może ktoś sprawdzić u siebie?

#2 Tomzik87

Tomzik87
  • 1015 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 December 2022 - 11:58

O kurde to lipa trochę. Zamówiłem AppleTV by chromecastTV zastapić gdzie właśnie TV oglądam przez tą apkę. Jak się nie znajdzie sposobu to sprzedaje sprzęcik:( Jak dojdzie to poszperam może coś się uda wykombinować. Może póki co jakaś apka która przeglądarkę odpala na aTV i przez nią wejść?

#3 mar88

mar88
  • 89 posts

Posted 07 December 2022 - 21:51

Zauważyłem, że niektóre programy można udostępnić w AirPlay a inne nie... Nie wiem czym to jest spowodowane.

#4 Tomzik87

Tomzik87
  • 1015 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 December 2022 - 16:49

Na swój muszę poczekać jeszcze trochę. A jak sklonujesz ekran telefonu i wtedy odpalisz TV?

#5 Tomzik87

Tomzik87
  • 1015 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 December 2022 - 09:34

Już edytować nie mogę. Napisałem do vectry czy planują wsparcie i babka mi odpisała, że według regulaminu aplikacja jest na AppleTv ale są warunki: net szybszy niż 4mb, minimum android w wersji 5.0 lub iOS 10.3. Normalnie padłem:)

#6 DanielF

DanielF
  • 5746 posts
  • SkądSiedlce

Posted 27 December 2022 - 14:26

Aplikacje z treściami chronionymi np. Netflix i inne nie udostępniają opcji udostępniania obrazu (umowy i prawa autorskie).

Fallout ...war, war never changes...

#7 Tomzik87

Tomzik87
  • 1015 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 December 2022 - 15:46

No niestety, mnie mimo wszystko udostępnianie nie ratuje, apka by się przydała. W projektorze mam 3 HDMI(nie używam TV) 1.PS5, 2.Chromeast z apką Vectry i 3.Soundbar po eARC. Chciałem zmienić chromecasta na AppleTv ale stracę telewizję. Czyli ewentualnie czekać lub ściągnąć Xcode'a, wrzucić Kodi i pluginem Vectry się pobawić ale nie chce mi się co tydzień na nowo tego robić bez konta dev. Lipa trochę. 

Edited by Tomzik87, 27 December 2022 - 15:46.

#8 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1826 posts

Posted 27 December 2022 - 16:20

Zewnętrzny przełącznik HDMI cię ratuje. I do projektora mniej długich kabli będzie. Druga opcja to Androloid TV np Mi box. Ogarnie Vectrę i filmy z Apple TV. Tylko AirPlay nie będzie.

#9 Tomzik87

Tomzik87
  • 1015 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 December 2022 - 16:37

Airplay mam w Tizenie na projektorze, ogólnie z androidów Chromecast 4.0 4k jest spoko więc bym zostawił. Mimo wszystko wolałem AppleTv raz że  dużo szybszy + Infuse uwielbiam ale i w domu mam sieć thread i przystawka miała być na dole a homepod na górze ale bez TV to lipa. Zauważyłem, że ogólnie telewizja internetowa na tvOS się nie pcha za mocno. Chyba tylko UPC jest.

#10 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1826 posts

Posted 27 December 2022 - 18:07

Jest też TVN Player i oczywiście wszystkie amerykańskie serwisy. Ogarnięcie każdej platformy to koszt dla operatora - czym mniej popularna, tym trudniej się zdecydować. Android TV to różne telewizory i przystawki, Tizen to telewizorowa platforma numer jeden, a ATV nie jest tak popularny, choć ma użytkowników do dobrej wartości. Sam Apple zauważył, że nie jest takim hitem i wypuścił swoją aplikację na Samsunga, LG a nawet Android TV - to o czymś świadczy.

#11 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 30 December 2022 - 14:09

Pojawiła sie tez apka Netia GO i tam można pooglądać czesc kanałów TV jakie sie ma w pakiecie. 

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users