Witajcie.
Po latach przesiadłem się z Androida na iPhone i jak większości osób (w takiej sytuacji jak moja) nie podoba się działanie klawiatury Apple. Jako alternatywę zainstalowałem Gboard, bo z tego co udało mi się wyczytać - nie ma już szans na instalację SwiftKey-a.
Wszystko śmiga, poza wibracją przy klikaniu w literki. Odpowiedni przełącznik w aplikacji Gboard oczywiście mam zaznaczony. Co ciekawe, wibracja/haptyka działa normalnie w klawiaturze Apple. Ewidentnie nie jest to więc problem jakiegoś ustawienia systemowego, tylko samego Gboarda. Próbowałem instalować klawiaturę ponownie, włączać i wyłączać "przycisk" odpowiadający za wibracje w ustawieniach Gboarda. Oczywiście próbowałem także restartować samo urządzenie i nic.
Co ciekawe, w Internecie wszyscy cieszą się, że wibracje wróciły w jakiejś aktualizacji wypuszczonej kilka miesięcy temu. Teraz nie wiem, czy ponownie je "zabrali", ale nikt nie narzeka w sieci, czy mój przypadek jest jakiś indywidualny (i tylko mi nie śmiga).
Jeżeli ktoś korzysta z Gboarda, to proszę o sprawdzenie, czy u was także nie ma wibracji (mimo ich włączenia).