Witam wszystkich serdecznie,
obecnie posiadam iPad PRO 2020 i kusi mnie zamiana na iPad PRO 2021. Czy taka zamiana ma w ogóle sens ? Sprzętu używam do przeglądania internetu, czytania książek i od czasu do czasu oglądam na nim filmy.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 24 października 2022 - 11:56
obecnie posiadam iPad PRO 2020 i kusi mnie zamiana na iPad PRO 2021. Czy taka zamiana ma w ogóle sens ? Sprzętu używam do przeglądania internetu, czytania książek i od czasu do czasu oglądam na nim filmy.
Napisano 24 października 2022 - 11:58
Przy takim zastosowaniu to kompletnie nie widzę sensu. Przy innych właściwie też, ale tu ktoś mógłby ewentualnie polemizować.
Chyba, że mowa o 12,9", to wtedy masz znacznie lepszy ekran.
Napisano 24 października 2022 - 12:52
Przy takim zastosowaniu to kompletnie nie widzę sensu. Przy innych właściwie też, ale tu ktoś mógłby ewentualnie polemizować.
Chyba, że mowa o 12,9", to wtedy masz znacznie lepszy ekran.
Dziękuje Ci bardzo, przymierzałem się do 12.9 ale jest dla mnie za duży.
Napisano 25 października 2022 - 13:31
Też uważam, że nie ma sensu. Jedyna potencjalna realna przewaga to przy pracy z klawiaturą i zewnętrznym monitorem co ma lepiej działać na M1. Poza tym, będziesz się patrzył i nie zauważysz różnicy.
Napisano 30 października 2022 - 17:52
Napisano 30 października 2022 - 20:36
A co sądzicie o wersji 12,9 ? Czy w codziennym użytkowaniu ta wersja nie jest za duża i mało poręczna ?
Ma ekran MiniLED i też go rozważałem (właśnie ze względu na ekran), ale moim zdaniem jest za duży.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 30 października 2022 - 20:41
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 30 października 2022 - 20:42
Napisano 30 października 2022 - 21:27
Ma ekran MiniLED i też go rozważałem (właśnie ze względu na ekran), ale moim zdaniem jest za duży.
To sprzęt, na który raczej trzeba mieć jakiś konkretny use case. Bo, jak się nie ma MacBooka, to on go raczej nie zastąpi ze względu na zbyt ograniczony OS, a jak się ma, to po co drugi sprzęt z takim dużym ekranem? Jak do tego doliczyć wysoką cenę i fakt, że razem z klawiaturą kosztuje więcej niż MacBook, to naprawdę trzeba mieć konkretne zastosowanie na myśli.
Napisano 30 października 2022 - 21:53
Wybrałeś jednak 11 ?
Dziękuje Ci bardzo. Myślałem,że może większy ekran będzie lepszy do przeglądania internetu a przede wszystkim do oglądania filmów. Plus do 12,9 zaczęło mnie przekonywać to ci napisałeś wcześniej czyli,że ma lepszy ekran.
Nie, po prostu nie zmieniłem mojej 11 z 2020 roku. Tegoroczne modele nie wnoszą prawie nic, w tablecie nie potrzebuję M1/M2. Gdybym miał zmieniać, to na 12,9 cala, ale jak pisałem wyżej, on jest po prostu za duży. Czekam na MiniLED w 11 albo OLED.
Dobrze napisał @Mikołaj Maciejko. No i zawsze możesz zawsze "pomacać" w iSpocie czy MediaMarkt.
Użytkownik soczekpl edytował ten post 30 października 2022 - 21:53
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 21 marca 2023 - 16:20
Jak to jest ze wsparciem Ipadów względem iPhone'ów?
Napisano 21 marca 2023 - 19:31
A co to pytanie ma wspólnego z tematem?
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych