Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzony plik .zip

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Koniarz

Koniarz
  • 22 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 marca 2006 - 07:35

mam jak w temacie, a pytanie brzmi, czy można to jakoś zajść "od tyłu" i mimo wszystko przejrzeć co kryje pod nieodstępna powłoką? Innymi słowy, czy istnieje program, który pomimo tkwiącego niewątpliwie (tak pokazuje Stuffit Delux - bład 17508 - The archive is damaged) w pliku błędupozwoliłby na jego otwarcie. Dziękuję i pozdrawiam.

#2 RobertZ

RobertZ
  • 745 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2006 - 08:36

miałem tego typu sytuację i o dziwo pomógł PC z Windows, pod Stuffitem nie udało się rozpakować w żaden sposób, trzeba by kogoś poszukać z PC.... niestety tak na początek

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 marca 2006 - 08:42

ja miałem jak kolega wyżej. Pomogło dopiero PC z Windows XP, ale drążyłem temat dalej bo żaden windows nie będzie mądrzejszy ode mnie ;) Zatrzymałem sobie rzekomo uszkodzone archiwum i szukałem różnego oprogramowania do rozpakowywania ZIP i pierwszy lepszy z brzegu pomógł. Także wbudowany w system archiwizator ZIP sobie poradził, przeinstalowałem Stuffita i po reinstalce (oczywiście pousuwałem wszystkie pliku ustawień itp za pomocą spotlighta) dał sobie radę z tym archiwum ZIP. Troszkę wird, ale od tamtej pory już nie napotkałem na ten problem.

#4 Koniarz

Koniarz
  • 22 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2006 - 19:49

Witam, FOA - przepraszam za zwłokę, ale jakoś tak sie zeszło. Ciężko o uzytkownika PC w okolicy, :) a jak już się znalazł, to okazało się, że plik jest uszkodzony na amen i już - finito. Dzięki jednak za porady.

#5 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 19 kwietnia 2006 - 20:06

Na przyszlosc polecam ktorys z tych niewielkich i darmowych unzipperow z Macupdate.com Ja juz dawno przestalem do zipow uzywac Stuffita, wlasnie przez uporczywe rzekome "uszkodzone" pliki (ktore gdzie indziej juz uszkodzone nie sa).

#6 tommy

tommy
  • 17 postów

Napisano 19 kwietnia 2006 - 21:03

systemowy zip pod 10.3 (nie chodzi o stuffita) rozpakowuje wiekszość archiwów zip ale zdarzają się czasem takie które uważa za uszkodzone. Pomaga takie coś jak Panther Unzip. Od tego czasu nie napotkałem na problemy. A do rara używam unrara.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych