Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iChat Plugin] Chax - wszystko czego iChat potrzebuje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 marca 2006 - 01:08

Wyszła nowa wersja popularnego programu Chax, będącego pluginem do komunikatora iChat.

http://www.ksuther.com/chax/

Wersja obdarzona numerem 1.4 oprócz takich funkcji jak ustawienie auto-away message czy, notyfikacji za pomocą ikony w Docku czy Growla, automatycznym akceptowaniem nowych wiadomości czy przeglądarką logów rozmów z iChata (!) wzbogaca komunikator od apple w to co mi osobiście najbardziej brakowało, a co było sporym argumentem na TAK dla niestabilnego adium. Zwie się to "TABS" a pozwala na prowadzenie rozmowy z wieloma osobami w jednym oknie rozmowy. Oczywiście wszystko w pełni konfigurowalne i z darmo ;)

Posted Image

#2 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 27 marca 2006 - 01:11

Mam, używam, polecam :D

#3 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 27 marca 2006 - 10:00

Ja również polecam :) Zwłaszcza Tabs :D

#4 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 27 marca 2006 - 11:46

Testuję, całkiem fajna rzecz. Zwłaszcza użycie growla mi się podoba, no i oczywiście zakładki :)

#5 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 marca 2006 - 13:37

jeszcze taka informacja jakby komuś się nie chciało czytać tych wszystkich "Chax features". Plugin ten posiada filtr dla kontaktów ICQ czyszczący wiadomości z tagów CSS w pseudo HTMLowskim kodzie, jaki jest wysyłany standardowo z iChata. Przetestowane, działa. W końcu rozmówcy z ICQ nie narzekają na te tagi przy rozmowie ;) Dla mnie bomba!

#6 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 27 lutego 2008 - 19:29

brakuje mi jeszcze tylko dopracowania statusow, opisu poza siecia i statusu niewidoczny. poza tym chax to wspanialy dodatek ulepszajacy juz robiacy niezle wrazenie iChat. bomba! polecam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych