Hej,
Bardzo proszę o pomoc. Jestem zainteresowany kupnem najnowszej serii IPhone 14 - wersji Pro
Jednakże, nie potrafię się zdecydować, jaki model wybrać. Pro, czy Pro Max. Do 7200zł na ten telefon mogę wydać. Więc, o to moje pytanie. Który telefon mam wybrać? Zastanawiam się, aby zabrać IP 14 Pro z 256gb albo IP14 PRO MAX 128gb (bo cena taka sama). Czy 128GB w zupełności wystarczy na dużą ilość zdjęć/filmów? W moim aktualnym telefonie mam 128gb pamięci, 641 filmów i 2950 zdjęć/screen shotów. Po usunięciu tych nie potrzebnych rzeczy, filmy zajmują prawie 4gb, a zdjęcia 1gb. Aplikacje za to 25gb (ich też mam dużo, których nie używam). Aktualnie, wykorzystane mam 46gb z 128gb, co stanowi 36% wykorzystania pamięci telefonu. Z drugiej strony, bardziej wolałbym wersję Pro Max, większy ekran i bateria. Z tego względu, iż mój 6.1' calowy telefon, nie pasuję mi, ponieważ wolę telefony zaczynające się od 6.5'. Czy zdjęcia/video w Pro/Pro Max zajmują więcej miejsca, niż w takim normalnym telefonie? NIe liczę tutaj w ogóle ProRes.
Z góry, dziękuję za pomoc!