Cześć,
Często jeżdżę po świecie i uważam że na taki telefon jak iPhone 14 Pro Max przydałoby mi się jakieś ubezpieczenie.
Czy korzystacie z jakiś ubezpieczeń?
Co polecacie?
Pozdrawiam.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 09 września 2022 - 17:47
Cześć,
Często jeżdżę po świecie i uważam że na taki telefon jak iPhone 14 Pro Max przydałoby mi się jakieś ubezpieczenie.
Czy korzystacie z jakiś ubezpieczeń?
Co polecacie?
Pozdrawiam.
MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU) AirPods Max iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple
Apple Watch S7 45mm iPad Air 4 256 GB Apple AirPods Pro Apple TV 4K Magic Mouse White
Napisano 09 września 2022 - 18:03
Cześć,
Podzielam Twoje zdanie i sam ubezpieczam sprzęty - AppleCare+. Tak, nie jest to opcja dostępna w PL (my mamy Apple Protection Plan), ale rozmawiałem z kilkoma autoryzowanymi serwisami i honorują AppleCare+. Minusem jest fakt, że musisz mieć kogoś za granicą kto zapłaci za to swoją lokalną kartą.
Myślę że warto mieć jakieś ubezpieczenie. nie należy do najtańszych, a umówmy się nie trudno jakiś upadek itp. Nawet jak bardzo się uważa i dba.
Napisano 10 września 2022 - 09:08
Ok, dobrze się składa że będę w Niemczech w Düsseldorfie, gdzie jest oficjalny Apple Store na Königsallee 2.
Mam kartę Revolut. Czy za pomocą tej karty będę w stanie ubezpieczyć ten telefon w Niemczech, żeby honorowane to było w Polsce?
MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU) AirPods Max iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple
Apple Watch S7 45mm iPad Air 4 256 GB Apple AirPods Pro Apple TV 4K Magic Mouse White
Napisano 10 września 2022 - 10:40
Ok, dobrze się składa że będę w Niemczech w Düsseldorfie, gdzie jest oficjalny Apple Store na Königsallee 2.
Mam kartę Revolut. Czy za pomocą tej karty będę w stanie ubezpieczyć ten telefon w Niemczech, żeby honorowane to było w Polsce?
To nie tak łatwo. Mieszkam we Włoszech. Zawsze kupuje Apple Care+. Musisz mieć kartę z niemieckim numerem BIN. Tak jest online, może inaczej będzie jak pójdziesz prosto do sklepu. Jest też opcja na raty, ale tu już trudniej bo numer karty nie zgadza się z krajem appleid.
Napisano 25 stycznia 2023 - 09:18
Witam.
Podepnę się pod temat. Czy mając miesięcznego iphona mogę wykupić na niego dodatkową gwarancję?
W jaki sposób to zrobić ?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych