Cześć
Nie mogę znaleźć żadnej sensownej informacji.
Da się tak zrobić, żeby wziąć iCloud na fakturę, którą będę dostawał co miesiąc?
Tak jak dostaję za Adobe, czy za Office365.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 02 August 2022 - 15:46
Cześć
Nie mogę znaleźć żadnej sensownej informacji.
Da się tak zrobić, żeby wziąć iCloud na fakturę, którą będę dostawał co miesiąc?
Tak jak dostaję za Adobe, czy za Office365.
Studio M2, Mini M1, iPhone 13
Posted 02 August 2022 - 17:25
Wydaje mi się, że standardowo co miesiąc dostajesz na maila fakturę za jakąkolwiek subskrypcje od apple'a.
Posted 02 August 2022 - 18:56
iPhone 15, iPhone 13 Pro, iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE 2016
Posted 02 August 2022 - 20:38
Ale by to była faktura na firmę, to już się trzeba postarać. Przeszedłem długą drogę z supportem, aby faktura za konto developerskie była na firmę, a nie na imię i nazwisko i powiem, że nie wiem jak to uzyskać od ręki.
Posted 03 August 2022 - 19:37
No właśnie, to jest jakieś kompletnie nieintuicyjne. Nigdzie za bardzo nie da się w ludzki sposób podać danych firmy.
Posted 14 August 2022 - 20:11
Posted 15 August 2022 - 18:54
Czyli jak to zrobić tak krok po kroku? Jest jakiś polski suport gdzie trzeba zadzwonić? Prowadze jdg i korzystam z kilku apek za ktore wyjdzie okolo 1k zl rocznie i bylo by milo wrzucic to w koszty.
No właśnie odnoszę wrażenie, że tego się nie da zrobić :-/
Edited by Marius Bienius, 15 August 2022 - 18:54.
Posted 24 September 2022 - 22:30
Posted 25 September 2022 - 17:32
Dostałem odpowiedź dzwoniąc na apple support, że icloud+ jest to usługa prywatna nie komercyjna. Dlatego nie wystawi f.vat na firmę. Jest na to pewien myk gdzie w nazwie wpisujemy nip i nazwę formy gorzej jest jak to spółka z o.o.
Ha, dobrze wiedzieć.
Świetnie, dziękuję :-)
Posted 14 May 2024 - 16:12
Udało się wam to finalnie przejść, tj. bezproblemowo? Orientujecie się jak to przechodzi w księgowości - w sensie podatkowym - jak to jest księgowane czy jako import usług czy jakoś inaczej?
Posted 29 July 2024 - 16:39
Udało się wam to finalnie przejść, tj. bezproblemowo? Orientujecie się jak to przechodzi w księgowości - w sensie podatkowym - jak to jest księgowane czy jako import usług czy jakoś inaczej?
Semka trochę późno ale może pomoże innym.
Faktura która przychodzi jest ok tylko, że nie ma nazwy firmy i NIP. Więc jak masz jednoosobową działalność to można dodać "swoją nazwę firmy" i NIP w drugim polu "Ulica" i wyjdzie z danymi na firmę. Problem jest taki, że to będzie każda następna ;-) z poprzednimi może być problem ale można z Wsparciem Apple spróbować. Na maku to mi nie zadziałało, no jakiś bug był i nie przyjmował kodu zabezpieczającego karty, ale na iPhone zadziałało od ręki.
Mianowicie w AppStore wchodzimy na swoje konto (prawy górny róg w iPhone) Klikamy na nasze imię i nazwisko by wejść w ustawienia konta i klikamy Zarządzaj płatnościami. Klikamy na kartę na której mamy subskrypcję iCloud+ i edytujemy adres rozliczeniowy. I mamy dwa pola "Ulica" pierwszy wykorzystujemy na ulicę, drugi możemy wykorzystać na nazwę firmy i NIP.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users