Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja CS3 + Leopard = porblem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 zauer

zauer
  • 2 postów

Napisano 07 marca 2008 - 09:54

Od kilku dni próbuję zainstalować pakiet Adobe Design Premium CS3 (wersja angielska) pod Leopardem... bezskutecznie :( Mój komputer to aluminiowy iMac 24" z Leopardem 10.5.2 PL Od razu zaznaczam, że nie instalowałem wcześniej żadnych wersji trial ani poprzednich wersji pakietu (maczek jest nowy, kupiony kilka dni temu w krakowskim rcs) Problem polega na tym, że instalator zaraz po uruchomieniu samoczynnie się zamyka... Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Proszę o pomoc, bo mak został kupiony właśnie do pracy w CS3.

#2 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 marca 2008 - 10:22

Przyłączam się do pytania bo zamierzam niedługo przesiąść się na leo i wolałbym uniknąć takich niespodzianek...

#3 nowakrysiek

nowakrysiek
  • 51 postów

Napisano 07 marca 2008 - 11:19

Zerknijcie w logi i popatrzcie co sie dzieje, wtedy bedzie mozna cos zdignozowac.

#4 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 marca 2008 - 12:45

A co na to panowie z pomocy technicznej z firmy WIMAL?
Wimal - dystrybutor Adobe, Quark

#5 zauer

zauer
  • 2 postów

Napisano 07 marca 2008 - 13:32

No właśnie problem w tym, że panowie rozkładają ręce i mówią, że zwykle nie ma takich problemów.

#6 seq0

seq0
  • 54 postów

Napisano 07 marca 2008 - 20:06

Witam. ja przedwczoraj instalowałem CS3 na leosiu i wszystko było wporzo. Natomiast problem miałem z Corelem 11, ten sam patent, odpalał instalator i po autoryzacji sie wywalał. No i szukałem, szukałem i najpierw znalazłem że to problem z uprawnieniami, ale nie mogłem sobie z tym poradzić. Wiec szukałem dalej i znalazłem że to problem języka . Zmieniłem język na angielski z polskiego oczywscie, restart , i poszło. Po instalacji zmieniłem spowrotem na polski i gra. Może ci to w jakiś sposób pomoże. Spróbuj zmienic jezyk. Co do uprawnień plików to nie wiem jak je zmienić więc nie pytaj o to :) A jak nie pomoże to może komuś pomoże odnośnie instalacji corela. Pozdro

#7 alienco

alienco
  • 2 postów

Napisano 17 marca 2008 - 23:30

ja niestety nie moge wogole zainstalowac cs3 na leo :( choc generalnie gdy poprzednio importowalem usera z tigera dzialal spoko. na tigerze zero problemow. o co tu chodzi !!!

#8 gumrk23

gumrk23
  • 61 postów
  • SkądSK

Napisano 20 marca 2008 - 08:33

Ma sie rozumieć ze CS3 jest oryginalny :) Ja jakieś 3 dni temu instalowałam pakiet Adobe u siebie i nie napotkałem żadnych problemów. Mam wersje angielską, bo lepiej mi sie z taka pracuje i działa bez zarzutów :)

#9 gr2esiek

gr2esiek
  • 144 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2008 - 10:46

@biskup: jesli masz Tigera i bedziesz upgradeował system do Leo - nie będziesz miał problemów z CS3. Też się tego obawiałem ale wszystko przebiegło bezproblemowo :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych