Taka ciekawostka - na Xs procenty baterii są obecne.
iOS 16, wszystkie wersje beta – dyskusja
Napisano 10 sierpnia 2022 - 06:59
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 10 sierpnia 2022 - 09:17
Ale sam fakt że tyle lat im zajęło żeby wpaść na to, że taki wskaźnik jest przydatny to naprawdę.
- shevchenko1987 lubi to
iPhone 15 Pro
Napisano 10 sierpnia 2022 - 10:31
- wojtas2931 lubi to
Napisano 10 sierpnia 2022 - 10:48
@Sertuify dokładnie, nie ma tej funkcji.
iPhone 12 Pro Max 128GB Silver iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil
Napisano 10 sierpnia 2022 - 15:56
Tu może być kwestia rozdzielczości i wielkości ekranu. Może stwierdzili że na mini słabo to wygląda bo ekran mały, a na 11 przez słabą rozdzielczość ekranu. A może to wszystko bzdura i w następnej becie wprowadzą
Ale sam fakt że tyle lat im zajęło żeby wpaść na to, że taki wskaźnik jest przydatny to naprawdę.
A na starszych IPhone pokazywało procent naładowania baterii i dało się to ogarnąć i wszystko było czytelne. A teraz... Coś co jest w każdym innym telefonie u Apple jest rozgraniczone na modele tak jakby miał to być killer feature, który będzie decydował o wyborze tego/czy innego modelu. Po prostu żenada.
Jestem z Apple już wiele lat i nigdy nie zmienie IOS na Androida czy WatchOS na Android Wear ale też nie jestem głupkiem i nie dam sobie wmówić, że implementacja tak banalnej funkcji powinna być uzależniona od modelu telefonu. Nie ważne ile razy na konferencji padnie słowo "AMAZING"
- 5b46927ee6, 6c1fb0760d i lelekCk lubią to
Napisano 10 sierpnia 2022 - 16:54
- gadzeciarz_z_rozsadku lubi to
Napisano 10 sierpnia 2022 - 17:40
A na starszych IPhone pokazywało procent naładowania baterii i dało się to ogarnąć i wszystko było czytelne. A teraz... Coś co jest w każdym innym telefonie u Apple jest rozgraniczone na modele tak jakby miał to być killer feature, który będzie decydował o wyborze tego/czy innego modelu. Po prostu żenada.
Jestem z Apple już wiele lat i nigdy nie zmienie IOS na Androida czy WatchOS na Android Wear ale też nie jestem głupkiem i nie dam sobie wmówić, że implementacja tak banalnej funkcji powinna być uzależniona od modelu telefonu. Nie ważne ile razy na konferencji padnie słowo "AMAZING"
Właśnie. Na łamach tego portalu natknąłem się na artykuł na temat teatru bezpieczeństwa. Po jego przeczytaniu myślę, że Apple wcale nie jest takie święte. Jeżeli sprawdzać aplikacje to absolutnie nie 6 minut, jak to podano w tekście. Ponadto powinny być restrykcje dotyczące zakładania konta deweloperskiego, z poziomu którego wypuszcza się dokładnie tę samą aplikację.
Poprzednio miałem telefon z androidem i rzeczywiście, płynność na korzyść IOS-a. Musiałem przyzwyczaić się do IPS-a po Amoledzie(było ciężko). Tapety przesłałem sobie z telefonu na telefon i jeśli chodzi o wrażenia wizualne dramatu nie ma...choć są pewne(może nawet niewielkie) różnice.Może IPS w moim telefonie ma cieplejsze barwy? Ale rozdzielczość w jedenastce?.Hmmm....trochę kiepsko. Niby nie widać pikselozy, ale tak naprawdę to celowe działanie, aby w przyszłości klient w dobie aktualizacji oprogramowania pomyślał, że model wyżej dostał coś lepszego ze względu na...celowe działanie. . Gdyby firma ujednoliciła tę ikonkę baterii we wszystkich modelach to OK. Takie rozwiązanie byłoby najrozsądniejsze.
Podobnie z funkcją AoD. Amoledy/Oledy( ta sama technologia) mogą obsługiwać funkcję Always on. Znowu, IP14 pro będzie w nią wyposażony natomiast zwykła czternastka już nie. Dla jasności, jeśli Apple obudziłoby się wydając aktualizacje implementującą tę funkcję byłoby to mało zrozumiały krok. Nie prościej byłoby w obu modelach zastosować taki trik?
To nie tak, że krytykuje jabłko. Doceniam płynność działania, responsywność, raporty prywatności. Jak Apple coś chce zrobić to próbuje jak najbardziej idealnie. Są jednak rzeczy za które Apple nie pochwalam.
W 2017 r. pokazali światu iPhone X. Nowa konstrukcja, brak przycisku początek(WRESZCIE!) ,fajny wyświetlacz. Kupili je od Samsunga . Dlaczego nie mogli zaimplentować go w jedenastce ...przecież Apple i tak jest drogi. Zamówili specjalną ustawę na jeden telefon?! Nie zgadzam się na rozgraniczenie takie, że użytkownik powiedzmy zaawansowany musi mieć piękny wyświetlacz, bo może wykonywać(hipotetycznie)zaawansowane graficznie czynności, a już konsument przeglądający strony internetowe to nie...bo jakoś przeboleje.
Wyświetlacz w jednenastce nie jest zły. Jest dobry, jak na IPS. Mam porównanie. Model przed Samsungiem z Amoledem jaki miałem to LG G2.. Ciemny kolor zgadza się został poprawiony. W porównaniu z telefonem od LG nie ma takiej mgły na prezentowanych kolorach. Czy mam ostatni telefon z IPS-em na rynku? Nie sądzę. Mam jednak nadzieję, że dla iphone od dwunastek(w górę!) zarezerwowane będą tylko OLEDY..
Mogłem wybrać coś z OLEDEM lub pójść do konkurencji? Zgadza się! Chciałem jednak spróbować telefonu z nadgryzionym jabłkiem. Czy to mój ostatnie iPhone? Jeśli Apple postanowi zaryzykować z ekranami, które będą przeżytkiem prawie na pewno. Jeśli będzie jednak to możliwe, chciałbym w przyszłości spróbować ich OLED-a. Już nieantyfan wspomniał, że zwykłe czternastki będą wyposażone w wyświetlacze dostarczone od Samsunga i LG.
- burton70 lubi to
Napisano 10 sierpnia 2022 - 17:46
Napisano 10 sierpnia 2022 - 18:27
Zgoda! Jeśli mam być jednak szczery jest w nim wzmianka o zmienionej ikonce baterii, która być może zostanie zaimplementowana w niektórych wspieranych modelach. Prosiłbym więc moderatora o wyrozumiałość.
Napisano 11 sierpnia 2022 - 05:34
Napisano 11 sierpnia 2022 - 09:26
Bardzo dobrze, jest public beta, serio nie trzeba się ślinić na developerską minute po ogłoszeniu nowej wersji
Napisano 11 sierpnia 2022 - 09:54
Bardzo dobrze, jest public beta, serio nie trzeba się ślinić na developerską minute po ogłoszeniu nowej wersji
Nie trzeba było się ślinić, ale przynajmniej można było. ;-) Ale nic to, jakoś szczególnie rozpaczać nie będę.
Napisano 11 sierpnia 2022 - 10:30
Panowie, czy public beta nr 3 to ten sam build. co dev. nr 5?
iPhone 15 Pro Max 256 GB (titanium black) Apple Watch Ultra iPad Pro 11” (2021) 128GB AirPods Pro
Napisano 11 sierpnia 2022 - 13:01
- andi4444 lubi to
Napisano 11 sierpnia 2022 - 18:04
Użytkownik makemymind edytował ten post 11 sierpnia 2022 - 18:05
Napisano 11 sierpnia 2022 - 19:11
Public Beta 3 instalować na 13 Pro Max jako na głównym telefonie, czy nie warto jeszcze? (Poważne bugi? Bateria)
U mnie na 12 Pro Max bateria wydaje się być dużo lepsza niż na 15.6, błędów jako takich nie zauważyłem. Bluetooth ze słuchawkami działa, z aplikacji raczej wszystkie. ApplePay działa. Wiadomości jak i połączenia dizalaja. Myśle ze śmiało możesz.
Napisano 11 sierpnia 2022 - 19:46
A czy w betach jest już dostępny Passkeys? Wiem że to chyba działa na razie z mocno ograniczoną ilością usług, ale może ktoś akurat miał okazję się tym pobawić…
Napisano 11 sierpnia 2022 - 20:36
Którego września przypuszczalnie wyjdzie stabilna wersja nowego systemu? Rok do roku jest stała data...chyba nie? Pytam, bo mam pierwszego Iphone'a więc nie jestem zorientowany.
Napisano 11 sierpnia 2022 - 20:59
iPhone 15 Pro
Napisano 13 sierpnia 2022 - 08:16
Napisano 15 sierpnia 2022 - 18:24
Napisano 15 sierpnia 2022 - 19:14
Jeżeli ktoś zainstaluje najnowsza wersje dev to proszę o sprawdzenie czy przywrócili to inteligentne usuwanie obiektów ze zdjęć
W tej działa przecież, nową pobieram właśnie więc to nie wina systemu.
Napisano 15 sierpnia 2022 - 19:26
Tak a propos, Inteligente usuwanie obiektów mam na Pixel(inteligentna gumka).
Napisano 15 sierpnia 2022 - 19:56
Napisano 15 sierpnia 2022 - 20:17
The build number is 20A5349b.
Czyli jesteśmy już bardzo blisko wersji finalnej
MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) | iPhone 15 Pro (128 GB) | Watch Ultra 2 | AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex | TV 4K (64 GB)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych