Witam forumowiczów, mam pytanie do osób, które może korzystają z takiego rozwiązania. Otóż posiadam najnowszy model MacBooka Pro 16" z M1 Pro i chciałbym z niego korzystać na dwa sposoby, po pierwsze komputer stacjonarny, po drugie zabierać ze sobą sprzęt na wyjazdy. Jest to dla mnie rozwiązanie optymalne, bo nie ma potrzeby zakupu oddzielnego komputera stacjonarnego, natomiast pojawiły się pewne obiekcje. Planuję do tego MacBooka zakupić Studio Display, więc pewnie razem powinno to działać więcej niż poprawnie. Zacząłem się jednak zastanawiać nad jedną sprawą. Jak w tej sytuacji włączać komputer? Czy jedyną opcją jest unoszenie i opuszczenie klapy MacBooka? Bo komputer z poziomu monitora da się wyłączyć. Oczywiście problem nie występuje w sytuacjach, kiedy do monitora podłączamy Maca Studio, Mini czy Pro, bo te sprzety mają swoje indywidualne przyciski do włączania, natomiast sam monitor go nie ma. Czy ktoś znalazł może jakieś rozwiązanie, czy jedynym jest to o którym wspominałem? Jedną z opcji jest też usypianie. Pytanie może głupie, ale pewnie są tutaj mądrzejsi ode mnie
Użytkownik Hubson83 edytował ten post 04 czerwca 2022 - 16:18