IPhone XS Max nie zapisuje zdjęć, nie działa portret
Napisano 29 maja 2022 - 13:06
nie mogę sobie poradzić z moim iphonem XS Max..
Aparat główny: Tryb: Zdjęcie - nie zapisuje zdjęć, zdjęcia live zapisuje normalnie, wideo normalnie.
Tryb: Portret - nie uruchamia się, zacina się jakby, pokazuje rozmyty ekran, ciężko później przełączyć na "zdjęcie".
Tryb: Panorama - jakby ciężko się uruchamia ale działa i zapisuje zdjęcie, obraz wyraźnie jaśniejszy niż w trybie zdjęcie.
Aparat przedni działa normalnie w każdym trybie.
Kamera była wymieniana na oryginał i na chińczyka, obie działają w innym iPhone XS.
Przywrócenie ustawień fabrycznych i uaktualnienie iOS nic nie dało..
Dodam że taśma z latarką jest nieoryginalna, nie wiem czy mogło by mieć to jakiś związek?
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Napisano 26 czerwca 2022 - 17:36
Witam,
nie mogę sobie poradzić z moim iphonem XS Max..
Aparat główny: Tryb: Zdjęcie - nie zapisuje zdjęć, zdjęcia live zapisuje normalnie, wideo normalnie.
Tryb: Portret - nie uruchamia się, zacina się jakby, pokazuje rozmyty ekran, ciężko później przełączyć na "zdjęcie".
Tryb: Panorama - jakby ciężko się uruchamia ale działa i zapisuje zdjęcie, obraz wyraźnie jaśniejszy niż w trybie zdjęcie.
Aparat przedni działa normalnie w każdym trybie.
Kamera była wymieniana na oryginał i na chińczyka, obie działają w innym iPhone XS.
Przywrócenie ustawień fabrycznych i uaktualnienie iOS nic nie dało..
Dodam że taśma z latarką jest nieoryginalna, nie wiem czy mogło by mieć to jakiś związek?
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Hej,
mam podobny problem z moim 12 pro. Kamerka tylna działa w wideo i przy trybach innych niż klasyczne zdjęcie.
W trybie klasycznym nie zapisuje i zawiesza aplikację :/ mogę bez problemu robić zdjęcia przez zewnętrzne aplikacje typu messenger albo Adobe Lightroom.
Czy udało Ci się rozwiązać problem?
pozdrawiam,
Kasia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych