Pozwól, że nie będę się odnosił do Twoich prób ironii, bo nie bardzo jest do czego, ale wiedz, że moja odpowiedź była jak najbardziej szczera i z dobrego serca. Czy chodzi o różnice między ARM i Intel, czy też między systemami operacyjnymi - jeżeli, jak sam piszesz, jeszcze nawet nie podjąłeś próby zainstalowania i skonfigurowania środowiska, to naprawdę nie musisz się na tym etapie nimi przejmować. Zamiast myśleć, co to będzie, jak już będziesz bardzo doświadczony, zacznij programować. Te różnice, na tym etapie, naprawdę nie mają znaczenia. Masz sprzęt, masz wszystko czego potrzeba. Powodzenia!
No ciesze się, że zamiast pisać nie na temat znów, sugerujesz, że to nie problem (to już jest jakaś opinia powiedzmy na temat, szkoda, że nie uzasadniasz merytorycznie dlaczego), po to podałem link do dyskusji, żeby od osób bardziej w tym ogarniętych usłyszeć ewentualny komentarz, skąd te problemy i czy faktycznie tak źle z tym defaultowym środowiskiem. Środowisko mam na windowsie, nie mam na macbooku - nigdy nie przyszło mi do głowy, że może ono działać x razy wolniej, stąd jestem zaskoczony w/w problemami i poprosiłem o opinie. Twój pierwszy komentarz nie wyglądał na taki z dobrego serca - może masz zły dzień, może taki charakter, nie wiem, ale wystarczyło napisać dokładnie bez przytyków co masz na myśli i nie miałbym z tym problemu. A tak odebrałem komentarz jak odebrałem.
@winmaciek - fajna odpowiedź, dziękuję, nie zgadzam się do końca z niezrozumiałym pytaniem - po to właśnie podałem link, żeby uzyskać informacje skąd takie problemy. Dzięki za wyjaśnienie.