Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak przywrócić skasowany folder Dyktafon z iCloud ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 15 lutego 2022 - 19:24

Usunięty folder Dyktafon z iCloud ? Da się go przywrócić ?

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 15 lutego 2022 - 19:38

Chodzi Ci o miejsce w iCloud, w którym aplikacja Dyktafon trzyma nagrania? Nie bardzo rozumiem, w jaki sposób mogłeś go usunąć. To miejsce nie jest widoczne z poziomu iCloud Drive. Tylko ta aplikacja tam zapisuje, ale można z jej poziomu usunąć tylko poszczególne nagrania, nie miejsce jako takie.

Wszystko, co usunąłeś, ląduje na 30 dni do "Ostatnio usuniętych" i stamtąd można przywrócić.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 15 lutego 2022 - 19:40

#3 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 15 lutego 2022 - 19:56

Niekoniecznie ja usunąłem. Ale tak. Folder Dyktafon - z nagraniami został usunięty z poziomu Plików. Niestety nie jest już dostępny w koszu i nie można odzyskać. Nie tylko chodzi o odzyskanie nagrań, bo te są dostępne na urządzeniu ale nie można ich teraz synchronizować. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 15 lutego 2022 - 20:00

Jeszcze raz powtarzam: tego się nie da usunąć z poziomu Findera (Pliki są na iOS, a to jest dział o MacOS, więc zakładam, że chodzi o Findera, chociaż z poziomu aplikacji Pliki jest tak samo), bo ten, nazwijmy to "folder" nie jest tam w ogóle wyświetlany.

#5 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 15 lutego 2022 - 20:04

To był folder w iCloud Drive. 

#6 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 15 lutego 2022 - 20:05

Nie, nie był. Dyktafon nic w tym miejscu nie zapisuje.

https://discussions....hread/251001949

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 15 lutego 2022 - 20:07

#7 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 15 lutego 2022 - 20:08

ok. może i tak. Choć w iCloud Drive mam folder np. Pages. Inne programy miały też swoje foldery, w których były pliki tych programów. Widoczne było to na innych urządzeniach. Jest sposób, żeby to przywrócić ?

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 15 lutego 2022 - 20:15

Jeśli w aplikacji Dyktafon w Ostatnio usuniętych (nie chodzi o systemowy Kosz) nic nie ma, to pozostaje jedynie odzyskanie z backupu, o ile jest. Natomiast, jeśli dobrze zrozumiałem, to Tobie nie tyle chodzi o odzyskanie skasowanych nagrań, tylko o przywrócenie synchronizacji między urządzeniami. Do tego, jedyne co trzeba zrobić, to upewnić się że Dyktafon ma na tych urządzeniach włączoną synchronizację z iCloud. Na wszelki wypadek, przed zmianami w ustawieniach zgrałbym sobie gdzieś na bok istotne nagrania.

Pages itd., owszem, mają swoje foldery w iCloud Drive, ale Dyktafon akurat nie. Podobnie, jak np. Notatki.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 15 lutego 2022 - 20:16

#9 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 15 lutego 2022 - 20:23

Rzeczywiście. Nagrania z dyktafonu są dostępne w samym dyktafonie i są synchronizowane. Dzięki za pomoc. Wydawało mi się, że nagrania powinny być dostępne podobnie jak dokumenty pages w iCloud Drive. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych