Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Time Machine + Internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 hscx

hscx
  • 13 postów

Napisano 04 lutego 2022 - 08:29

Posiadam Time Machine, która była podłączona do modemu UPC za pomocą patchcorda. Teraz po przeprowadzce nie mam upc, ale za to mam w tablecie kartę z nieograniczonym internetem. Wiem, że są modemy USB do których mógł bym wcisnąć tą kartę i cieszyć się internetem w laptopie ewentualnie komputerze stacjonarnym zależnie od tego gadzie go włożę. Czy istnieje taka możliwość aby zaprzeć z powrotem do tego Time machinę (ma jakieś gniazdo USB) W tej chwili zrobiłem w telefonie punk dostępowy, ale za każdym razem muszę się z nim łączyć bo nie można ustawić automatycznego przyłączenia i telefondakby nie zawsze wystawia to wi-fi , trzeba nim poruszać, chwilę się pobawić aby laptop zobaczył sieć wi-fi z mojego telefonu.

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 04 lutego 2022 - 11:05

Czy da się to zrobić z TM, to nie wiem, bo nie mam, ale na pewno da się kupić router LTE, do którego włożysz kartę SIM, a on będzie udostępniał sieć po WiFi  pozostałym urządzeniom w domu.

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano 04 lutego 2022 - 11:12

Jeśli router udostępnia port USB do którego można podłączyć dysk, to da się. Ale musi mieć tę konkretną funkcję. Są routery, które mają port USB, ale służy on wyłącznie do drukowania (np. AirPort Express). 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 04 lutego 2022 - 11:39

Jeśli router udostępnia port USB do którego można podłączyć dysk, to da się. Ale musi mieć tę konkretną funkcję. Są routery, które mają port USB, ale służy on wyłącznie do drukowania (np. AirPort Express). 

Koledze, zdaje się, chodzi o włożenie modemu USB a nie dysku.

#5 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano 04 lutego 2022 - 12:07

Może, ale trochę niejasno pisze. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#6 hscx

hscx
  • 13 postów

Napisano 04 lutego 2022 - 17:20

Dziękuję za pomoc, w tym wątku znalazłem odpowiedź na swoje pytanie.

https://myapple.pl/forums/topic/261469-modem-lte-4g-play-dla-airport-time-capsule/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych