Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mac mini M1 jaki monitor około 32"

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 raqq

raqq
  • 134 posts

Posted 25 January 2022 - 18:32

Na yt np przy 4k jak włączę skalowanie to zacina.

I nie mogę też ustawić płynnie tej rozdzielczości tylko skalowanie z dużymi progami a chciałem tylko trochę wyskalować.

To dziwna sprawa bo u mnie nic takiego się nie dzieje, ale muszę dodać, że w moim przypadku za wyświetlanie obrazu z podpiętym monitorem odpowiada Radeon Pro 5500.

Gdy kupiłem ten monitor 4k to podobne rzeczy się działy z MBP13 na intelu, ale tam za wyświetlanie obrazu była odpowiedzialna zintegrowana karta Intela i porostu ona już nie dawała rady w 4K. To m.in. skłoniło mnie do wymiany Macbooka.

Na pocieszenie dodam, że przetestowałem ten monitor pod MBAir M1 i tam też wszystko chodzi płynnie więc to raczej nie wina sprzętu.

#27 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1888 posts

Posted 25 January 2022 - 18:34

Używam 4K ze skalowaniem z Air M1 i YT w 4K działa płynnie. 8k już nie. 

#28 Cruiser1992

Cruiser1992
  • 52 posts

Posted 25 January 2022 - 19:39

Znalazłem rozwiązanie :-) wyłączyłem skalowanie i na stronie tylko powiększam i wszystko działa super. To dwa kliknięcia a jeszcze można to na myszce ustawić jednym kliknięcie. Ciekawy jestem czy to można też automatycznie ustawić bo pewnie jak włączę od nowa kompa to mi się zresetuje powiększenie.

#29 raqq

raqq
  • 134 posts

Posted 26 January 2022 - 10:02

Znalazłem rozwiązanie :-) wyłączyłem skalowanie i na stronie tylko powiększam i wszystko działa super. To dwa kliknięcia a jeszcze można to na myszce ustawić jednym kliknięcie. Ciekawy jestem czy to można też automatycznie ustawić bo pewnie jak włączę od nowa kompa to mi się zresetuje powiększenie.

Dokładnie Ja też tak robie, chyba pisałem o tym wyżej ;) dodatkowo jak ikony pulpitu czy te w pasku bocznym w okienkach są dla Ciebie za małe to też je możesz dopasować jak chcesz. Także miłego użytkowania :)

#30 Cruiser1992

Cruiser1992
  • 52 posts

Posted 26 January 2022 - 10:30

Tak też to zrobiłem i jest super :-) zakładki trochę małe ale z tym sie chyba nic nie zrobi.

#31 sylwiusz

sylwiusz
  • 48 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 May 2022 - 15:42

Ja się zastanawiam nad Samsungiem F32TU87. Ciekawy o tyle, że ma wejście Thunderbolt 2x. Czyli można np. podłączyć stacjonarkę i laptopa po Thunderbolcie i się przełączać między nimi korzystając z np. tej samej klawiatury i kamerki podpietej pod wyjścia USB monitora.

Pozdrowienia Sylwek Mac Mini 2x2 GHz | Classic 1x0,008 GHz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users