Czy sprzęt ze zwrotu posiada gwarancje ?
Posted 14 January 2022 - 17:05
Posted 14 January 2022 - 17:08
Posted 14 January 2022 - 17:28
Posted 14 January 2022 - 18:58
Zwrot do Apple czy zwrot ze sklepu np. Cortland zwroty sprzedaje jako z rabatem i jest to oznaczone - była afera z jednym z marketów, że foliowali iphona ponownie i tyle, ktoś kupował jako nowy, a sprzęt był aktywowany przed datą zakupu. Apple swoje sprzęty zbiera i sprzedaje jako refubrished na swojej stronie. Jeśli to sprzęt ze zwrotów na olx lub allegro to raczej sprzęt złożony z kilku po leasingu, zalaniu itd.
Posted 14 January 2022 - 21:39
W pierwszym zdaniu napisałeś o wymianie wadliwego sprzętu w ramach reklamacji, natomiast w drugim opisujesz zakup „ze zwrotu”. To są dwie różne sytuacje.Witam mam pytanie dla osób znających temat, czy rzeczy które są wymieniane na nowe lapki,podsy i inne są jakoś wklepywanie w system i po nr seryjnym można sprawdzić ze to zwroty i już nie można ich oddać na gwarancje?Kupiłem lapka ze zwrotów ,po sprawdzeniu nr seryjnego okazało się że jest na gwarancji…Mogę go oddać do naprawy jak wyświetla że ma jeszcze gwarancje i wsparcie ?Nie powinno to być jakoś wykasowane,ten nr seryjny ?Dzwonilem do Apple podałem pani nr i powiedziała ze jest gwarancja i ze naprawia .Niewiem sam jak to wyglada
Jeżeli oczekujesz odpowiedzi na drugie pytanie, to jest ona uzależniona od tego, kto był sprzedawcą Twojego laptopa.
Nie zagłębiając się jednak w problematykę „ zwrotów”, możesz zawierzyć wcześniejszym poradom lub sprawdzić samemu w aplikacji „Wsparcie”, tam zobaczysz informację do kiedy obowiązuje gwarancja na Twój laptop.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users