Hej, to mój pierwszy post tutaj.
Na co dzień jestem userem Linuksa, świata Apple nie znam, nigdy nie miałem urządzeń tej firmy i się tym nie interesowałem.
Od 3-mc jestem zmuszony pracować na macu (MB Pro), zmiana pracy (walczę o Linuksa ale to jeszcze trochę potrwa...)
Ogromy problem jaki mam ma tym sprzęcie to zawieszanie się urządzeń wskazujących tj. klawiatura K750 i mysz bezprzewodowa Unifying.
Mam takiego huba https://www.amazon.com/i-tec-Portable-USB-Hub-Chromebook/dp/B07M6WV1J4 pod który podpinam właśnie w/w odbiornik Unifying.
Ogólnie problem jest taki, że przykładowo 2h wszystko działa a nagle klawiatura sie zwiesza i pisać nie można, muszę albo poruszać klawiaturą albo tym hub'em.
Analogicznie z myszą, działa..... nagle się zawiesza na 3 sek, i znów działa.... i tak w kółko.
Myślałem, że to tylko problem w pracy, że jakieś zakluczenia czy coś ale jak zacząłem pracę w domu to mam to samo. próbowałem kilku odbiorników i to samo.
Czy ktoś zna problem? może to jakiś znany problem ma macach?
Dodam jeszcze, prywatnie też używam K750 (nie makowej oczywiście) z Linuksem i nigdy nie miałem takich problemów.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
Edited by lgkk, 27 December 2021 - 17:29.