Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[ORANGE] Poczta Głosowa E-Mailem a Visual VoiceMail ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 05 marca 2008 - 17:43

Witam, Dziś dostałem smsa od operatora (ORANGE) o możliwości aktywacji usługi Poczta Głosowa E-Mailem. Skusiłem się na to, a że usługa darmowa - to nie widze żadnych zastrzeżeń. I taka idea przez myśl mi przeszła - a może wykorzystać to jako Visual VoiceMail w iPhone? Do każdej wiadomości e-mail, która do nas przychodzi po nagraniu, dołączone jest czyjejś nagranie, więc prawie (chodzi wiemy, że robi wielką różnicę...) jak ATnT-owski Visual VoiceMail. Piszcie, co o tym sądzicie i czy rzeczywiście możliwe jest ustawienie tak naszego iPhone :) Pozdrawiam, Maciej

#2 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 05 marca 2008 - 18:00

Hmm bylo by ekstra. Tylko w iPhone to dziala na zasadzie wew. emaila chyba? Trzeba by jakos podmienic adresy. A do tego mam pytanie, jak te wiadomosci sa pobierane?

#3 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 05 marca 2008 - 19:09

Dość ciekawe, gdyby była możliwość zrobienia w iPhone Visual VoiceMail to chętnie sam bym sobie włączył tą usługę ;)

#4 peha

peha
  • 7 postów

Napisano 17 marca 2008 - 23:13

Dzis przetestowalem mozliwosc otrzymywania mms-em poczty głosowej z Plusa - wszystko ładnie działa (koszt właczenia usługi to 3PLN). Żeby łatwiej bylo otwierać wiadomości użyłem programu VNotes. VNotes tworzy katalog Recordings w /private/var/mobile/Media, zamieniłem ten katalog na symlink wskazujący na /private/var/mobile/Media/MMSFiles. Efekt jest taki, że po otrzymaniu powiadomieniu o mms poczty głosowej i po jej ściagnięciu otwieramy VNotes i widzimy nagrania wiadomości - prawie Visual VoiceMail

#5 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 18 marca 2008 - 23:08

Wszystko ładnie, ustawiłem w orange przesyłanie wiadomości na adres @. Przychodzi mail z załącznikiem .wave, problem w tym, ze iphone nie chce odtwarzać tych wav'ów :( Zawsze był komunikat "This movie could not be played" Ponadto mail dziwnie się potem zachowuje; jest pusta górna belka, pomaga tylko restart springboarda. Jak testowo wysyłałem do siebie jakieś dowolne dźwięki (nawet większe) to wszystko działało dobrze. Jest może na to jakiś bugfix? Pozdrawiam, oaks P.S. wave z orange ma parametry: A-Law 2:1, Mono, 8.000 kHz 64kbps

#6 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 22 lipca 2008 - 15:18

W sofcie 2.0 plik wav przesłany od Orange działa :) Tak więc mamy tak jakby visual voicemail :)

#7 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 22 lipca 2008 - 15:45

W sofcie 2.0 plik wav przesłany od Orange działa :)
Tak więc mamy tak jakby visual voicemail :)

Czyli chyba to, co bylo i wczesniej?

#8 oaks

oaks
  • 210 postów
  • Skądkatowice

Napisano 23 lipca 2008 - 14:01

Czyli chyba to, co bylo i wczesniej?

No właśnie chyba nie.
W poprzednim poście pisałem, że iP nie odtwarzał plików wave od Orange.

#9 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:34

odświeżę temat. Nie miałem jeszcze żadnej wiaodmości na poczcie głosowej, żeby sprawdzić, czy działa Visual Voicemail w Orange (czy w Erze). Jakieś wieści?

#10 Thoasz

Thoasz
  • 61 postów

Napisano 22 maja 2009 - 23:50

A jak wogóle ustawić w orange przesyłanie wiadomości z poczty na maila?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych