Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

współpraca pendriva z iphone 12 pro

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 62Karol

62Karol
  • 1 posts

Posted 20 December 2021 - 23:23

Mam pytanie i nie mogę sobie poradzić. Stąd prośba o pomoc, bo możliwe że czegoś nie rozumiem.

Mam iphona 12 pro. Wejście ligthening (typowe) zakupiłem adapter z przejściem na usb C do tego podłączam adapter z przejściem na usb A i do tego połączam zwykłego pendriva sformatowanego na exFAT. 

Na stronach wsparcia że iphone obsługuje pendrive jeżeli się podłączy taką konfigurację. Ale ja to robię i niestety nic.

Chciałby przerzucić pliki z folderu pliki na pendriva w taki sposób jak z użyciem OTG w androidzie. 

Miałem Huwaei P30 i nie było problemu wpinałem pendriva i od razu był dostęp do pendriva. 

Czy w iphonie 12 pro jest taka możliwość?

Czy tylko jest to możliwe na specjalnie zakupionej pamięci. Proszę o podzielenie się informacjami. Z góry dziękuje pięknie.

#2 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 21 December 2021 - 06:14

Musi być specjalny pendrive z lightning i do niego dedykowana aplikacja, która go obsłuży. Mam taki sandiska i działa bez zarzutu. Kombinacja przejściówek na przejściówki nie zadziała. To nie android.
https://www.mediaexp...content=2381265

Nieraz są na promce, ja kupiłem ten 64GB za 89 zł bodajże na media expert.

Edited by Regiss, 21 December 2021 - 06:15.

iPhone 15 Pro

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5067 posts
Posted 21 December 2021 - 07:26

Na stronach wsparcia że iphone obsługuje pendrive jeżeli się podłączy taką konfigurację.

podasz link?

#4 untaztood

untaztood
  • 566 posts

Posted 24 December 2021 - 06:30

Kolega @Regiss niestety pisze głupoty.
Spokojnie można podłączyć pendrive, czy nawet kartę SD przez specjalny adapter i otworzyć ich zawartość w systemowej aplikacji PLIKI. Ja w ten sposób podłączam pendrive normalnie sformatowany FAT32 pod Windowsem. W ten sposób jednak nie można podłączyć przenośnych HDD - wyskakuje komunikat o zbyt dużym obciążeniu.

Mało tego ;) w ten sposób można nawet podłączyć mysz i normalnie ją obsługiwać w iPhone ;) i to bez jailbreaka.

Edited by untaztood, 24 December 2021 - 06:31.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5067 posts
Posted 24 December 2021 - 07:29

To może dodaj jeszcze link do tej przejściówki.

#6 untaztood

untaztood
  • 566 posts

Posted 24 December 2021 - 09:23

To może dodaj jeszcze link do tej przejściówki.

Ja używam takiej kombinacji jak na zdjęciu. Sprawdziłem kilka pendrive, działa większość. Karty SD działają wszystkie.

Są oczywiście bezpośrednie adaptery, a nie przez przejściówki - Mi pozostał taki zestaw ze starego iPada, a skoro działa i rzadko korzystam to zostawiłem.

https://ibb.co/0QwGP4C

https://ibb.co/VWGrmhN

Edited by untaztood, 24 December 2021 - 09:31.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users