Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 13 Pro Max - FaceID niedostępne, obie kamery + led nie działaja

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 22 November 2021 - 20:44

Cześć,

Dzisiaj niespodziewanie przestał działać mi FaceID w 13 Pro Max, komunikat - FaceID Nie można aktywować Face ID na tym iPhone. Zauważyłem, że jeszcze do kompletu nie działają tylnie kamery, przedni aparat oraz tylnia dioda LED. Próbowałem wyłączyć i włączyć telefon oraz dodatkowo przywrócić wszystko do ustawień fabrycznych. Problem jest nadal ten sam, nie ma poprawy. Czy ktoś spotkał się już wcześniej z podobnym problemem? Telefon ma niecałe 2 tygodnie.

Dzięki za wskazówki.

Maciek

#2 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 22 November 2021 - 20:56

Serwis, cóż można więcej poradzić. Jak przywrócenie nic nie dało to nie ma innej opcji.

iPhone 15 Pro

#3 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 22 November 2021 - 21:06

Jeżeli kupiłeś w AOS, to próbowałbym wymienić. Inaczej niestety - serwis. To ewidentnie usterka, miałem coś podobnego w iPhone XS, od razu wymieniłem.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#4 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 22 November 2021 - 21:07

Można jeszcze zadzwonić na wsparcie apple - przed oddaniem do serwisu.

#5 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 posts
  • SkądPL

Posted 22 November 2021 - 21:09

Zakupiony w Media Markt, jedynie tam był dostępny od ręki w tej opcji co mam, inaczej kupiłbym prosto z AOS, ale terminy były bardzo odległe. Będę w takim razie dzwonił na wsparcie bezpośrednio do Apple.

#6 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 22 November 2021 - 22:20

W MM masz 30 dni na zwrot...zadzwoń na infolinię. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users