Hejka,
Chciałbym kupić AW7 z abonamentem, i jako, że mój operator go nie oferuje, a do pomarańczowego w życiu nie pójdę zostaje T-Mobile. Niestety u operatorów są tylko aluminiowe wersje, a mnie interesuje stalowa więc wpadłem na pomysł, że kupię aluminiowego, sprzedam i dopłacę parę groszy do stalowego. Mam natomiast pytanie co w tym momencie z eSIM - wiem, że trzeba sparować zegarek z iPhonem i następnie przez aplikację T-Mobile wygenerować i przypisać eSIM do zegarka. Mam natomiast dwie wątpliwości:
1. Czy eSIMa można przypisać do dowolnego urządzenia, czy to nie jest tak, że on jest przypisany do zegarka sprzedanego przez operatora i potem trzeba cudować żeby przepiąć na inne urządzenie?
2. Czy to wszystko będzie działać w momencie jak mój iPhone ma SIMa innego operatora? Usługa multiSIM w T-Mobile jest powiązana z fizyczną kartą i czy to nie jest tak, że muszę mieć kartę T-Mobile w telefonie, żeby ten MultiSim działał? A jeżeli tak, to może dałoby się wstawić kartę T-Mobile do iPhona jako eSIM, tylko czy wtedy połączenia na telefon z Playa będą się wyświetlały na zegarku?
Chcę mieć Apple Watcha, żebym mógł zostawić telefon w domu na treningu, czy na wycieczce i być w kontakcie - tego mi mój Garmin nie daje - ale nie chciałbym przenosić kilkunastu numerów do innego operatora przy okazji.
Mógłby ktoś poradzić?
Kal
Użytkownik kal800 edytował ten post 19 listopada 2021 - 20:57