Czołem,
Pomóżcie proszę z konfiguracją.
W Iphonie 13 mam kartę Play oraz esima z plusa - działa wsio OK.
Potrzebuję jednak internetu w ipadzie oraz przy okazji alarmowy numer w AW (docelowo będzie to któryś z numerów play lub plus z telefonu, ale dopiero gdy wprowadzą taką usługę). Zainstalowałem Orange flex na ipadzie - esim - uruchomiłem plan komórkowy i internet działa. Wybrałem dodatkowy esim dla apple watch w zegarku, karta jest gotowa do pobrania, ale jak w aplikacji Watch na telefonie klikam w plan komórkowy, to pojawia się informacja, że ani plus ani play nie obsługują takiej usługi.
W jaki sposób zainstalować w takim razie tego esima na zegarku? Czy jak zainstaluję aplikację Watch na ipadzie, to z telefonem zegarek się rozparuje (tak nie chcę). Ewentualnie mogę stracić możliwość odbierania rozmów z ajfona na zegarku, bo i tak z tego nie korzystam (choć chciałbym wiedzieć kto dzwoni).
Ewentualnie czy da się dodać kartę esim z Orange jako trzeci plan do ajfona a następnie ją wyłączyć (żeby działał play i plus) ale żeby w aple watchu został plan flex. wtedy uruchomię plan Orange na telefonie, zainstaluję drugą kartę jako internetową w ipadzie oraz dodatkową jako esima w zegarku
Użytkownik Tomasz Kędra edytował ten post 31 października 2021 - 08:18