Brak filmów w WhatsApp po przywróceniu z backup-a w iCloud
Posted 10 October 2021 - 13:03
Na starym iphone zrobiłem Kopię zapasową czatów w WhatsApp w iCloud obejmującą również pliki wideo. Po przywróceniu kopii na nowym iphone niestety filmy nie zostały przywrócone z backup-a...jakieś pomysły co poszło nie tak i jak to "wyprostować"?
Posted 10 October 2021 - 13:24
Posted 10 October 2021 - 13:27
Też tak myślałem...niestety po tygodniu nadal d...aPewnie przywróci później. To trochę trwa. Najpierw wrzuca czaty, a potem multimedia.
Posted 10 October 2021 - 16:41
Miałem tak kiedyś i to pomogło.
Edited by sheepysheep, 10 October 2021 - 16:42.
Posted 10 October 2021 - 16:56
To przywracanie w WhatsApp jest z iCloud, sama aplikacja nie ma backup-a. Już tak robiłem (odinstalowanie aplikacji i ponowna instalacja z przywracaniem backup-a)...teraz sprawdziłem po ponownej instalacji: zaciągnęły się wszystkie filmy do lutego tego roku, niestety od marca do teraz d...a. Widać działa to losowo.To przywróć z apki. Odinstaluj ją i ponownie zainstaluj. Wtedy zapyta o przywracanie historii czatów. Może przywróciło Ci z icloud.
Miałem tak kiedyś i to pomogło.
Posted 10 October 2021 - 17:13
U mnie zawsze całość przywraca. Ale pamiętam o ostatniej kopii przed przeniesieniem.
Edited by sheepysheep, 10 October 2021 - 17:13.
Posted 10 October 2021 - 19:42
Oczywiście przed przeniesieniem zrobiłem backup (zdjęcia się przywróciły w całości). To przywracanie działa jak chce...początkowo (za pierwszym backup-em) nie przeniosły się żadne filmy, przy kolejnym backup-ie przeniosły się do lutego włącznie. Nie wiadomo czy to błąd w samej aplikacji czy w usłudze iCloud? Szkoda, że nie można zrobić backup-a od marca do teraz i wgrać tylko multimedia z tego okresu (taki backup selektywny).Może od lutego nie robiłeś kopii w aplikacji.
U mnie zawsze całość przywraca. Ale pamiętam o ostatniej kopii przed przeniesieniem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users