Witam,
Żona kupiła sobie Iphona 11 i nie potrafię w nim zrobić tej rzeczy.
Wchodząc w zdjęcia nie da się przeglądać zdjęć tylko z aparatu, w folderze są wszystkie zdjęcia czyli zrzuty ekranu, z innych aplikacji, itp pomieszane ze zdjęciami z aparatu.
Czy da się zrobić tak, żeby był folder Aparat w którym są zdjęcia i filmy tylko z aparatu tak jak jest to w androidzie?
Dziękuję

Jak zmienić segregowanie zdjęć, żeby był folder Aparatu
Napisano 03 października 2021 - 23:03
Napisano 04 października 2021 - 18:41
Zdjęcia --> na dole wybierasz "Albumy" i to czego szukasz to "Ostatnie".
Teraz doczytałem - no w tym folderze będą jednak wszystkie zdjęcia jakie zapisuje telefon (i zrzuty i z innych aplikacji) i chyba nie da się na iPhone tylko zdjęć z aparatu hmm
Użytkownik tomciar edytował ten post 04 października 2021 - 18:44
Napisano 04 października 2021 - 19:28
Można zapisywać zrzuty ekranu do innej lokalizacji (trzeba to robić każdorazowo ręcznie).
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 04 października 2021 - 20:40
Byłem nawet w salonie Apple zapytać się o to i nie ma takiej możliwości.
Może to moje przyzwyczajenie z androida, ale jak tak prestiżowa marka może nie dać możliwości wygodnego przeglądania zdjęć, które się zrobiło własnym telefonem, tylko wrzuca wszystko to jednego kubła? Nazwałbym to żenadą i podobno nawet nie ma na to aplikacji.
Napisano 04 października 2021 - 20:47
Napisano 05 października 2021 - 12:58
Na telefonie można wyfiltrować same zrzuty ekranu. Natomiast na maku można zrobić album inteligentny, który będzie zawierał np. fotografie zrobione konkretnym iPhone (bez zrzutów), ale taki album nie przenosi się na telefon
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych