Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podkładka pod macbooka ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 cudo

cudo
  • 142 postów
  • SkądŻarów

Napisano 04 marca 2008 - 20:23

witam nie wiedzialem gdzie mam umiescici to pytanie wiec pisze w sprzecie :D szukam jakiejs podkladki pod macbooka..np takiej filcowe 1 - 1.5 cm grubej tak zeby polozyc na biurku i potem na nej laptopa tak zeby sie nie rysowal od spodu i zebym mogl nim swobodnie krecic :D ma ktos moze jakis pomysl gdzie to mozna dostac i czy to wogole istnieje :D dzieki

#2 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 04 marca 2008 - 20:25

można kupić większą podkładkę pod myszkę i położyć kompa na tej bardziej miękkiej stronie...

#3 gregpo

gregpo
  • 42 postów

Napisano 04 marca 2008 - 20:54

Mój kolega dostał w prezencie "opakowanie" na swojego MB:). Całkiem fajne, taki futeralik, dokładnie dopasowany. Zabezpiecza obudowę przez zabrudzeniem i rysowaniem zarówno z góry jak i z dołu. I wygląda ładnie, choć tracisz świecące nadgryzione jabłuszko :) Kupiona chyba w Gdańsku w iSpocie. Pozdr

#4 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 04 marca 2008 - 21:00

Ja mam białą deseczkę trochę dłuższą tak, że myszka też się mieści, gdy leży na stole można kręcić MB do woli, a i w łóżku się przydaję, ale planuję ją przerobić tak aby miała dwie nóżki i stała na łóżku a nie leżeła na mnie, no i pochylić deskę do mnie tak aby pisać było łatwiej. :) Generalnie polecam deske :). no i gratuluje nowego, BIAŁEGO Macbooka. ;)

#5 Iras PL

Iras PL
  • 284 postów

Napisano 04 marca 2008 - 21:10

Od biurka to się przecież nie porysuje... W końcu macbook ma gumowe nóżki - niskie, ale jednak.

#6 cudo

cudo
  • 142 postów
  • SkądŻarów

Napisano 04 marca 2008 - 21:19

no i gratuluje nowego, BIAŁEGO Macbooka. ;)

widze ze nic sie nie ukrayje :D a ja powiem tylko tyle ze jestem w niebo wziety to uzadzenie jest super i jest sliczny :D

#7 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 04 marca 2008 - 23:11

Od biurka to się przecież nie porysuje... W końcu macbook ma gumowe nóżki - niskie, ale jednak.

Racja, rysowal sie nie bedzie, jedynie gumki moga sie scierac albo jakies brudy moga sie w to wbic przy przesuwaniu, ja deske na stoliku uzwam tylko po to aby obrocic latwo MB nie podnoszac go. Jezeli ma stac w jednym miejscu to podkladka zanda potrzebna nie jest

widze ze nic sie nie ukrayje :D a ja powiem tylko tyle ze jestem w niebo wziety to uzadzenie jest super i jest sliczny :D

To tak jak ja :)

#8 cudo

cudo
  • 142 postów
  • SkądŻarów

Napisano 04 marca 2008 - 23:20

w tym momencie uzywam pokrowca w ktorym dostalem whitebook'a :D

#9 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 marca 2008 - 23:24

kudzie to jest komputer nie wyglupiajcie sie z jakimis podkladkami, bo to przesada jest pozatem jak juz ktos napisal mb ma male nozki i naprawde sie nie rysuje tak od spodu

#10 jory

jory
  • 214 postów

Napisano 04 marca 2008 - 23:27

Natomiast przesuwanie i obracanie MB na stole jest dużo, dużo wygodniejsze. ...Przy wykorzystaniu korkowej maty, takiej pod talerz. Idealnie leży pod MB, format bliski A4.

#11 cudo

cudo
  • 142 postów
  • SkądŻarów

Napisano 04 marca 2008 - 23:50

kudzie to jest komputer nie wyglupiajcie sie z jakimis podkladkami, bo to przesada jest pozatem jak juz ktos napisal mb ma male nozki i naprawde sie nie rysuje tak od spodu

ja nie kaze ci podkladac czego pod twojego, prawda ? jak masz ohote krytykowac to dawaj na irca na kanal #bluzgi pozatym jak dla mnie to mozesz sobie nawet polozyc swoj sprzet na papierze sciernym jak ci nie zalezy..ja tam lubie o swoje rzeczy dbac i miec je ladne i estetyczne...8-)

#12 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 04 marca 2008 - 23:56

Polecam :)

iLap Laptop Stand - intro

#13 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 05 marca 2008 - 00:04

Polecam książkę Gwiezdne Wojny część 1 słownik obrazkowy, ładna twarda i idealnie dopasowana do rozmiaru MacBooka (służy mi od lipca) :D

#14 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 05 marca 2008 - 01:53

a ja wyjąłem półkę z szafki ;P dobrze się na niej w łóżku pracuje ...

#15 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 05 marca 2008 - 02:43

Ja tam na biurku nic nie używałem ... i zauważyłem, że im więcej danych na dysku tym bardziej jest porysowany ... tak jakoś mi się skojarzyło :P Ale w końcu to tylko sprzęt jak każdy inny - mój od sierpnia był już 2 razy w serwisie i tam to mi go dopiero potraktowali :/ A jeśli już potrzebna podkładka to polecam tak jak wcześniej ktoś to zrobił ... korek pod talerz ... jeszcze najlepiej taki organiczny co go po wszystkim można zjeść :D

#16 Altair

Altair
  • 87 postów
  • SkądRydzyna k. Leszna

Napisano 05 marca 2008 - 07:39

maslaq wlasnie sie porysuje. Mojemu kumplowi dupe obrobili jak oddawal do serwisu ze ma spod porysowany i ze to moze spowodowac uszkodzenie dysku:D

#17 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 marca 2008 - 08:17

@altari takie rzeczy to chyba tylko w pl

#18 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 22 marca 2008 - 21:33

Zeszyt A4 z gruba okladka tez daje rade ;> a swojego czasu w lozku uzywalem kartonu z macbooka :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych