Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 12 flara i refleks na zdjęciach

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 First55

First55
  • 39 postów

Napisano 12 września 2021 - 21:18

Witam. Zakupiłem parę dni temu iP12… wcześniej miałem iP8 więc nie miałem jeszcze do czynienia z tymi ,,lepszymi” aparatami…
Gdy odpaliłem wieczorem aparat byłem w lekkim szoku. Jako zielony człowiek w kwestii aparatów i fotografowania zacząłem szukać o co może chodzi. Okazało się, że nie tylko ja mam taki problem z popularnym ,,flarami” na zdjęciach. Okazuję się, że chyba wszystkie(?) aparaty wyposażone w szeroki kąt mają w mniejszym albo większym stopniu ten problem, jeśli dobrze to rozumiem?
Testowałem z ciekawości od znajomych Galaxy s20 ultra i jakiegoś nowszego huawaia i xiomi i okazuje się, że też mają ten problem ale wydaje mi się, że nie tak bardzo.
Moje pytanie brzmi czy to co widzicie na zdjęciu to jak to mówią ,,normalne” czy jednak jest to zbyt mocna wada i może warto spróbować oddać telefon na gwarancje?
A może są jakieś ustawienia o których nie wiem które trochę niwelują tą wade?
Pozdrawiam!

https://ibb.co/dkRsBDj

Użytkownik First55 edytował ten post 12 września 2021 - 21:20

#2 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 września 2021 - 12:57

To problem wszystkich telefonów, w iOS 15 w jakimś stopniu programowo rozwiązuje problem, podczas robienia zdjęcia aplikacja automatycznie usuwa flary i refleksy

Użytkownik GreaTskY edytował ten post 14 września 2021 - 12:58

Komputer:  MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2

Telefon:  iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3

#3 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 25 września 2021 - 19:52

Temat szerzej omówiono: iPhone 12 - aparat i poważny problem, o którym nikt nie mówi (flara, odblaski)

Żeby uniknąć duplikatów, proszę o kontynuowanie tam, jeżeli jeszcze można wnieść coś nowego.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych