Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

IPhone xs zawiesza się i resetuje. Błąd panic_full

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Sebastian Łojek

Sebastian Łojek
  • 3 posts

Posted 07 September 2021 - 22:30

Witam wszystkich, Dzisiaj miało miejsce nie przyjemne zdarzenie, mianowicie podczas korzystania z mojego telefonu ten samoistnie się zresetował. Jakoś bardzo się tym nie przejąłem ponieważ była to jednorazowa akcja. Niestety jakieś 8h później podczas przeglądania różnych aplikacji telefon zaczął się zawieszać i resetować. Aktualnie nie da się nic na nim zrobić. Najgorsze jest to że w danych analizy pojawiły się błędy panic_full, konkretniej:

"panicString" : "panic(cpu 0 caller

"panicString" : "panic(cpu 1 caller

(Jeśli coś to zmienia to mogę wrzucić cały zapis)

Pytanie brzmi, można to jakoś naprawić czy trzeba się pożegnać z iPhonem? (Czego nie chce robić bo mam go dopiero pół roku i bardzo dobrze mi się na nim pracuje)

Gwarancji brak

Pozdrawiam 

#2 Driff

Driff
  • 423 posts

Posted 07 September 2021 - 22:39

Miałem tak w 8 plus i skończyło się wymianą telefonu na nowy.
<p>MacBook Air 13" Early 2014 + iPhone 12 Pro Max + AirPods Pro

#3 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1006 posts

Posted 08 September 2021 - 06:06

Niestety jeśli w logach są błędy zaczynające się od słowa PANIC to telefon jest uszkodzony sprzętowo, trudno powiedzieć czy to uszkodzenie procesora, zasilania czy pamięci ale coś powoduje te restarty. Najczęściej pamięć, może być tak, że po odtworzeniu oprogramowania, pusty będzie działał długo bez problemów ale za jakiś czas kiedy pamięć się zapełni i będą zapisywane uszkodzone sektory to problem powróci.

Na początek odtwórz oprogramowanie przy pomocy komputera i nie wgrywaj kopii zapasowej.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#4 Sebastian Łojek

Sebastian Łojek
  • 3 posts

Posted 08 September 2021 - 18:16

Niestety jeśli w logach są błędy zaczynające się od słowa PANIC to telefon jest uszkodzony sprzętowo, trudno powiedzieć czy to uszkodzenie procesora, zasilania czy pamięci ale coś powoduje te restarty. Najczęściej pamięć, może być tak, że po odtworzeniu oprogramowania, pusty będzie działał długo bez problemów ale za jakiś czas kiedy pamięć się zapełni i będą zapisywane uszkodzone sektory to problem powróci.

Na początek odtwórz oprogramowanie przy pomocy komputera i nie wgrywaj kopii zapasowej.

Naładowałem telefon przez noc, przestał się resetować lecz dalej się zawieszał. Po około 5h wieszania zresetował się i wrócił do normalności. Możliwe że było to jakieś spięcie na gnieździe ładowania i z tego powodu logi szalały?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users