Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Rozmówca nie słyszy mnie przy standardowym połączeniu komórkowym, problem znika przy połączeniach przez np messengera czy inne

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 gg5166

gg5166
  • 1 posts

Posted 05 September 2021 - 13:58

Witam,

otóż kilka tygodni temu odebrałam telefon z naprawy - była to jego pierwsza i jedyna naprawa odkąd nabyłam go w 2018 r. (wymiana baterii i portu lightning). Wszystko działa, jest ok, ale jest jeden problem: gdy ktoś do mnie dzwoni lub ja do kogoś to mnie bardzo źle słychać, niewyraźnie i ogólnie to brzmi tak jakby mój mikrofon był zepsuty, gdy mam podłączone słuchawki bluetooth czy podpięte to słychać mnie bez problemu. Myślałam, że może to naprawdę zepsuty mikrofon, ale gdy wykonuję połączenia przez np. WhatsApp czy Messenger czy jakąkolwiek inną apkę to problem znika, słychać mnie dobrze bez podłączonych słuchawek czy czegoś innego, czyli problem pojawia się tylko gdy wykonuję standardowe połączenia telefonowe z nr na nr. W czym w takim razie leży problem? Jeśli mikrofon byłby zepsuty to chyba przy połączeniach przez apki też taki powinien być?? Problem pojawił się po odebraniu telefonu z naprawy lecz nie wiem czy to jest tego wina.

Telefon to iphone 8 plus.

#2 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1006 posts

Posted 06 September 2021 - 06:15

Uszkodzony jest mikrofon. Podczas rozmowy przez WhatsApp i Messenger używany jest inny, dlatego nie ma problemu z tymi aplikacjami. Uszkodzony mikrofon jest częścią taśmy z portem Lightning dlatego jeśli ta taśma była wymieniana to tutaj szukałbym przyczyny problemu.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users