Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch SE - Różna jasność ekranu po przebudzeniu/ruchu ręką/nadgarstkiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Luis via Gabriel

Luis via Gabriel
  • 38 postów

Napisano 30 lipca 2021 - 11:52

Wiele razy już tutaj uzyskałem cenne rady , więc licze l , że tym razem będzie podobnie ;) Od około miesiąca mój zegarek ma różną moc światła po ruchu nadgarstkiem/ręką. Używam go 3,5 mc i wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Ogólnie jestem posiadaczem IOS od 4 mc i być może problem jest banalny ale ja totalnie nie mam pojęcia jak go rozwiązać. Resetowanie oczywiście nic nie daje. I dodam , że mam wyłączone automatyczne dopasowanie mocy jasnosci. Mam ją na full ustawiona. Z góry dzięki za porady.

#2 Marcinkosfb

Marcinkosfb
  • 20 postów

Napisano 05 sierpnia 2021 - 20:02

Ostatnio też stwierdziłem podobny problem, okres w jakim występuje też się zgadza. Podpowiesz gdzie znalazłeś opcje automatycznego dostosowania mocy jasności ekranu? W opcji ekran i jasność tego nie ma.

#3 Marcinkosfb

Marcinkosfb
  • 20 postów

Napisano 08 sierpnia 2021 - 08:50

Jeszcze tylko nadmienię że po aktualizacji 7.6.1 cały problem ustąpił i zauważyłem znaczny wzrost działania baterii. W dniu wczorajszym zegarek zdjęty o 7:00 z ładowarki o 1:00 w nocy miał 72% (żadnych treningów, normalne użytkowanie jak zegarka mechanicznego naręcznego, z wyłączeniem kilku powiadomień). Takich wyników nie osiągałem nigdy. Może naprawili wszystko aktualizacją ;)

• Luis via Gabriel lubi to

#4 Luis via Gabriel

Luis via Gabriel
  • 38 postów

Napisano 09 sierpnia 2021 - 23:22

Zle sie wyrazilem odnosnie automatycznej jasnosci. W iWatchu chyba nie ma takiej opcji , ale jest w telefonie Iphone i myslalem ze jest to moze powiazane. Czyli ustawiasz w tel zakaz dopasowania swiatla i sam je ustalasz i tak masz w iWatchu. O to mnie chodzilo. Zainstalowałem ta łatke co o niej piszesz i jest u mnie lepiej ale nie idealnie. Dalej jest rozna jasnosc ale juz jest jasniej. Dziwne to wszystko. Nikt nie wie jak to rozwiklac ?

#5 Daniel Kurczewski

Daniel Kurczewski
  • 9 postów

Napisano 11 sierpnia 2021 - 19:19

Jeszcze tylko nadmienię że po aktualizacji 7.6.1 cały problem ustąpił i zauważyłem znaczny wzrost działania baterii. W dniu wczorajszym zegarek zdjęty o 7:00 z ładowarki o 1:00 w nocy miał 72% (żadnych treningów, normalne użytkowanie jak zegarka mechanicznego naręcznego, z wyłączeniem kilku powiadomień). Takich wyników nie osiągałem nigdy. Może naprawili wszystko aktualizacją ;)

u mnie niestety problem nie ustąpił AW4 7.6.1 , mam tak samo , czasami jest normalnie , czasami rozjaśnia się na maxa i nie chce się ściemnić. Bateria ucieka w oczach przy normalnym użytkowaniu tylko z powiadomieniami niekorzystającymi z GPS bez treningów (70% przez 17h) . widać system ten sam , a różnie w różnych modelach rozładowuje baterię , choć czasami usterki podobne jak np podświetlanie ekranu. :)

#6 kaletka123

kaletka123
  • 1 postów

Napisano 20 sierpnia 2021 - 08:43

Mam identyczny problem, zauwazylem ze jasnosc ekranu zależy wlasnie od natężenia światla (tak jakby byla ustawiona automatyczne dostosywanie chociaz taka opcja nie istnieje). Znalazlem informacje ze apple watch ma czujnik światla wbudowany, wiec pewnie cos kombinują w altualizacjach zeby taka opcje dodac. Niewiem jak to wyłączyc strasznie irytująca sprawa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych