Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura swype z językiem polskim

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Now133

Now133
  • 131 postów

Napisano 27 czerwca 2021 - 12:34

Czesc. Czy jest jaka nadzieja, ze za jakis czas będzie Polska klawiatura Apple typu przeciągnij by pisać ??
Próbowałem gboard i inne ale wole zdecydowanie klawiaturę Apple ……

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 27 czerwca 2021 - 14:05

Musisz zapytać Tima C. Od kilku lat nie potrafią zrobić więc nie liczyłbym na to. Apple ma na Polskę delikatnie mówiąc wywalone.

iPhone 15 Pro

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 897 postów
Napisano 27 czerwca 2021 - 14:20

Trochę mają, a trochę nie. W każdym razie, w najbliższym czasie (do następnej jesieni) praktycznie na pewno nie będzie. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 TheMan

TheMan
  • 191 postów

Napisano 28 czerwca 2021 - 11:09

Czesc. Czy jest jaka nadzieja, ze za jakis czas będzie Polska klawiatura Apple typu przeciągnij by pisać ??
Próbowałem gboard i inne ale wole zdecydowanie klawiaturę Apple ……

A próbowałeś SwiftKey? W moim odczuciu dużo lepiej się używa niż GBoarda.

#5 foniok

foniok
  • 10 postów

Napisano 28 czerwca 2021 - 14:26

ja też używam SwiftKey, przyzwyczajenia z androida :) swype PL działa super. Mnie bardziej w pewien sposób wkurza, że nie znalazłem klawiatury, gdzie przecinek nie jest ukryty i trzeba przytrzymać dłużej żeby go wybrać. straszenie to irytuje przy pisaniu, bo przecinek często się używa a kropka i tak pojawia się automatycznie po podwójnej spacji. Może ktoś tu pomoże?

#6 winmaciek

winmaciek
  • 6 897 postów
Napisano 28 czerwca 2021 - 18:56

Na wbudowanej klawiaturze można wcisnąć przycisk zmieniający widok klawiatury i bez odrywania palca przesunąć na przecinek (albo inny znak, który chcielibyśmy wstawić). 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#7 foniok

foniok
  • 10 postów

Napisano 29 czerwca 2021 - 09:56

Na wbudowanej klawiaturze można wcisnąć przycisk zmieniający widok klawiatury i bez odrywania palca przesunąć na przecinek (albo inny znak, który chcielibyśmy wstawić). 

to znam, ale dla mnie jest jeszcze bardziej skomplikowane niż przytrzymywanie kropki, żeby mieć przecinek w klawiaturze Swiftkey. Po prostu siła przyzwyczajenia jak coś miałeś w jakimś miejscu przez 10 lat, używałeś "na ślepo" to nie jest prosto z dnia na dzień się przestawić. Nie narzekam tylko szukam rozwiązania, bo może jest jakieś, żeby mieć "po staremu" :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych