MacBook air m1 nie odczytuje lokalizacji.
Posted 12 April 2021 - 21:05
Posted 14 April 2021 - 21:31
wszystko zaznaczone jak trzeba
Można prosić dokładniej, co jest "wszystkim"?
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Posted 15 April 2021 - 13:21
Posted 15 April 2021 - 16:13
A po czym laptop poznaje lokalizację? GPSu nie ma. Pewnie po widocznych punktach wifi. A skąd się bierze lokalizacja po wifi - z baz danych. Pewnie dla Twojego Miejsca jest jakiś błąd albo mieszkasz na uboczu i Twoje wifi nie jest w bazie. Google używa innej bazy i lokalizuje. Spróbuj udostępnić internet z telefonu. Może będzie inaczej.
Posted 15 April 2021 - 17:18
Posted 08 November 2021 - 17:39
Mam to samo, rozwiązałeś w jakiś sposób problem?
Nie potrafi ustawić poprawnie strefy czasowej.
Na mapach widzi dobrą lokalizację.
Na strefia czasowej na mini-mapce również dobrze pokazuje, ale jej nie zmienia, pomimo zaznaczonych poprawnie opcji.
Posted 08 November 2021 - 17:43
Tak, rozwiązałem :-D kupując iPhona. To dopiero telefon sprawił że Air odnalazł swoje miejsce w świecie. Ot taki zabawny sposób aby kupić telefon ;-)Mam to samo, rozwiązałeś w jakiś sposób problem?
Nie potrafi ustawić poprawnie strefy czasowej.
Na mapach widzi dobrą lokalizację.
Na strefia czasowej na mini-mapce również dobrze pokazuje, ale jej nie zmienia, pomimo zaznaczonych poprawnie opcji.
Posted 09 November 2021 - 12:49
Aczkolwiek nieustalenie bardzo przybliżonej lokalizacji na potrzeby strefy czasowej trochę dziwi, bo do tego wystarczy połączenie z internetem (adres IP).
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 10 November 2021 - 11:28
Z częścią drugą u mnie dopiero podłączenie telefonu na IOS spowodowało dodanie prawidłowej daty i strefy.
Posted 10 November 2021 - 15:46
Proponuję aby sprawdzić konfigurację w preferencjach sieci. Dokładniej sprawdzić czy przypadkiem nie ma zaznaczonej opcji „Używaj Przekazywania prywatnego iCloud”. Kiedyś też się borykałem, że wskazywał mi lokalizację na USA i nie mogłem korzystać z ipla, bo tylko w Polsce można.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users