iMac 27”- samoczynnie się wyłącza
Napisano 29 marca 2021 - 07:07
Koledzy od jakiegoś dłuższego już czas borykam się z problemem który ogarnął mój komputer iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015) . Komputer potrafi sam się wyłączyć. Czasami wystarczy ponownie wdusi guzik i komputer uruchamia się ponownie , a czasami muszę zdjąć zasilanie całkowicie i dopiero przycisk reaguje na ponowne uruchomienie. Czy można jakoś samemu postawić diagnozę? Wykonać jakieś testy? Skany? Czy to wina płyty? Zasilacza?? Kiedyś ten problem pojawił się ze 3 razy i było długo długo cisza teraz po kilku miesiącach problem powrócili i np dzisiejszego wieczoru komputer wylaczyl się 4 razy
Napisano 29 marca 2021 - 07:10
Napisano 29 marca 2021 - 14:00
Napisano 29 marca 2021 - 14:25
1. Co do Safari, to ten typ tak ma i tyle. Chrome lubi się rozpychać. a Safari wręcz przeciwnie. Ale nie o tym jest wątek, jak chcesz o tym dyskutować, to załóż nowy.
2. Czy były robione resety PRAM i SMC?
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 29 marca 2021 - 15:21
1. Co do Safari, to ten typ tak ma i tyle. Chrome lubi się rozpychać. a Safari wręcz przeciwnie. Ale nie o tym jest wątek, jak chcesz o tym dyskutować, to załóż nowy.
2. Czy były robione resety PRAM i SMC?
Tak było niejednokrotnie resetowane. Zaraz poczytam o tym AHT i zrobię ten test
Zrobiłem test i żadnych błędów nie ma:(
Napisano 01 kwietnia 2021 - 09:57
Może zacznijmy od podstaw – jakieś logi z tych restartów można prosić?
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych