Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

przesyłanie zdjęć z iphone na chmurę dysk google

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 daniello23

daniello23
  • 195 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 marca 2021 - 14:30

Cześć,

Na swoim dysku google mam dysk współdzielony (bez limitu miejsca). Chciałbym aby automatycznie robiła mi się na nim kopia zdjęć z iPhone, oryginały w pełnej jakości. Czy da się to jakoś z automatyzować, aby samo się robiło po wi-fi?

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 23 marca 2021 - 19:58

Musisz zainstalować aplikacje zdjęcia google na iPhonie i włączyć automatyczną synchronizacje. 

iPhone 15 Pro

#3 daniello23

daniello23
  • 195 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 marca 2021 - 20:05

Musisz zainstalować aplikacje zdjęcia google na iPhonie i włączyć automatyczną synchronizacje. 

To mam od dawna, mi raczej chodzi o kopię zapasową na chmurę google dysk, a nie google zdjęcia.

#4 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 23 marca 2021 - 20:07

Nie widzę różnicy. Przecież dokładnie tam się przesyłają, na dysk google. Tylko w "zakładce"  zdjęcia. To jest na tym samym dysku. Inaczej automatycznie nie prześlesz z ios. 

iPhone 15 Pro

#5 daniello23

daniello23
  • 195 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 23 marca 2021 - 20:30

Nie widzę różnicy. Przecież dokładnie tam się przesyłają, na dysk google. Tylko w "zakładce"  zdjęcia. To jest na tym samym dysku. Inaczej automatycznie nie prześlesz z ios.

korzystałem z google zdjęcia (ale w opcji ograniczonej jakości) aby nie zabierało mi miejsca na dysku google.
Teraz od czerwca będę myślał nad innym rozwiązaniem, a załatwiłem sobie w dysku google podfolder który jest dyskiem współdzielonym bez limitu miejsca i właśnie tam chce wrzucać kopię zapasowe zdjęć w oryginale

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych