Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 7 wyłącza się przy 50% baterii

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Arbuzz

Arbuzz
  • 9 posts

Posted 18 March 2021 - 08:10

Witam, kilka dni temu znikąd pojawił się dość dziwny problem. Naładowałem baterię do 100%, odłączyłem ładowarke i zacząłem go używać. Bateria na tych 100% trzymała sie przez ponad 4 godziny wiec najpierw się ucieszyłem bo niby dłużej nacieszę się moim telefonem bezprzewodowo. A więc do rzeczy naładowałem iPhona 7 do 100% i zacząłem go używać po 4 godzinach bateria zaczęła spadać i w ciągu pół godziny doszedł do 50% i się wyłączył, a gdy próbuje go włączyć wyświetla się obrazek żeby podłączyć ładowarkę co robię, i telefon uruchamia się i ma 10%. Problem powtarza się od poniedziałku (15 marca). Nie wiem czy da się to jakos naprawić, baterii wymieniać nie chcę bo za kilka miesięcy chce kupi nowego iphona, dzisiaj wieczorem spróbuje go zresetować i potem wczytać z itunes a jeśli to nic nie da to co mam zrobić?

#2 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 18 March 2021 - 11:28

Ile czasu masz ten telefon i gdzie kupiony?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 18 March 2021 - 11:46

Jak bateria spada skokowo po kilka czy kilkadziesiąt procent to jest do wymiany. Jak nie chcesz wymieniać to czas zmienić telefon. Ile lat ma telefon?

iPhone 15 Pro

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5066 posts
Posted 18 March 2021 - 14:25

1. Czy bateria była wcześniej wymieniana? Gdzie?
2. Ile % się wyświetla w Ustawienia/Bateria/Kondycja?

Ogólnie, jeśli bateria padła, to padła i fakt, że nie chcesz jej wymieniać raczej nie przywróci jej do życia, niezależnie od tego, jakie masz powody.

#5 Arbuzz

Arbuzz
  • 9 posts

Posted 18 March 2021 - 21:02

Ile czasu masz ten telefon i gdzie kupiony?

1,5 roku, mediamarkt

1. Czy bateria była wcześniej wymieniana? Gdzie?
2. Ile % się wyświetla w Ustawienia/Bateria/Kondycja?

Ogólnie, jeśli bateria padła, to padła i fakt, że nie chcesz jej wymieniać raczej nie przywróci jej do życia, niezależnie od tego, jakie masz powody.

nie była, kondycja 86%

Jak bateria spada skokowo po kilka czy kilkadziesiąt procent to jest do wymiany. Jak nie chcesz wymieniać to czas zmienić telefon. Ile lat ma telefon?

1,5 roku

#6 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 18 March 2021 - 21:17

No to jak kupiony w mm na osobę fizyczną i masz fakturę lub paragon to masz jeszcze pół roku ochrony. Zgłoś usterkę do dowolnego serwisu. Może być zdalnie przez kuriera. W obie strony wysyłka za darmo. Powinni naprawić bez problemu.

iPhone 15 Pro

#7 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 18 March 2021 - 22:11

Dokladnie tak.

#8 Arbuzz

Arbuzz
  • 9 posts

Posted 19 March 2021 - 12:22

No to jak kupiony w mm na osobę fizyczną i masz fakturę lub paragon to masz jeszcze pół roku ochrony. Zgłoś usterkę do dowolnego serwisu. Może być zdalnie przez kuriera. W obie strony wysyłka za darmo. Powinni naprawić bez problemu.

problem w tym ze nie mam ani tego ani tego, dzisiaj pobił rekord przed chwilą wyłączył się przy 76%. za 2 tygodnie jestem umówiony na wymianę baterii

#9 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 19 March 2021 - 12:29

problem w tym ze nie mam ani tego ani tego, dzisiaj pobił rekord przed chwilą wyłączył się przy 76%. za 2 tygodnie jestem umówiony na wymianę baterii

Dlatego warto zawsze trzymać dowód zakupu. 

iPhone 15 Pro

#10 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5066 posts
Posted 19 March 2021 - 12:36

Jeśli był z rodzimej dystrybucji, to idź do autoryzowanego serwisu Apple. Oni sprawdzają datę w systemie i nie wymagają okazania dowodu zakupu (chyba, że mają jakieś wątpliwości, ale nie zdarzyło mi się). Inną kwestią jest to, czy uznają to za wadę, czy też za naturalne zużycie i zaproponują odpłatną wymianę. Ale tego Ci nie powiem.

Pod żadnym pozorem nie wymieniaj baterii poza siecią autoryzowanych serwisów. Zapłacisz niewiele mniej, a z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, dostaniesz szrot.

Edited by Mikołaj Maciejko, 19 March 2021 - 12:37.

#11 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 19 March 2021 - 13:25

Jedynym wyjątkiem może być MediaMark. Znajomy wymienił właśnie w iP7 ponad rok temu i działa bez zarzutów.

#12 Arbuzz

Arbuzz
  • 9 posts

Posted 22 March 2021 - 12:14

Własnie odwołałem wizyte w serwisie, zrobiłem aktualizcje do iOS 14.4.1 i wszystko juz działa normalnie problem rozwiązany

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users