Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bootcamp i brak wifi...

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 iYanek

iYanek
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 March 2008 - 21:45

Witam, zainstalowałem Bootcamp i Windows XP, nie ukrywam że nie obyło się bez kłopotów, ale to już inna historia... Problem mam już po odpaleniu windowsa z połączeniem WiFi a właściwie jego brakiem, system jakby wogóle nie widział karty WiFI. Co z tym robić??? Pomóżcie!!! iY

#2 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 March 2008 - 22:02

A zainstalowales sterowniki???

#3 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 March 2008 - 22:30

wloz plyte z leopardem przy odpalonym windows, zainstaluje wszystkie sterowniki, do wszystkich komponentow komputera za jednym zamachem i od razu port sluchawek przestanie swiecic a i karta wifi zacznie dzialac

#4 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 posts
  • SkądPoznań/Warszawa

Posted 02 March 2008 - 23:06

A mi karta zaczęła działać, ale mimo wszystko Windows (próbowałem już z Vistą i XP) nie chcą się połączyć z siecią WiFi :(

#5 yoz

yoz
  • 76 posts
  • SkądWaWa

Posted 02 March 2008 - 23:46

mam XP na MBP wszystko smiga bez problemu, testowane na 10.4 i na 10.5, w przypadku problemow, niekiedy pomga zainstalowanie sterownikow z VMF.

#6 iYanek

iYanek
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 March 2008 - 23:58

Dzięki za odpowiedzi Panowie! powiem szczerze, że mnie chyba zaraz ch** strzeli!!! drugi dzień walczę z instalacją windy i jak juz sie udało to nie moge zainstalowac sterowników, wyświetla mi błąd, że za stara wersja XP (SP1) :( niestety nie mogę również zainstalować SP2, pojawia się komunikat że potrzebuje 4MB na archiwizację starego systemu i pomimo, że mam wolnego miejsca chyba z 3 GB to... dupa! Nie mam juz pojecia co robic!!!??? Myślałem że uniknę windy ale obsługa mojego rachunku maklerskiego działa tylko pod windą i IE conajmniej 6..... Naprawdę nie mam pojęcia co dalej....

#7 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 March 2008 - 00:01

pozdrow maklera, a co do tego, to boot camp dziala oficjalnie poprawnie z xp sp2 i vista, wiec tu szukaj problemu.. co do aktualizacji, to win tylko M$...
  • iYanek likes this

#8 iYanek

iYanek
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 March 2008 - 00:31

pozdrow maklera, a co do tego, to boot camp dziala oficjalnie poprawnie z xp sp2 i vista, wiec tu szukaj problemu..

co do aktualizacji, to win tylko M$...

aktualizacja pobrana oficjalnie ze strony MS....

co do maklera, to niestety szukałem i nie ma przyzwoitego biura,
którego platforma działa na macu :(

#9 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 March 2008 - 00:36

czy tam czasem nie pisze ze do aktualizacji potrzeba 4GB a nie 4MB, podczas gdy ty masz 3GB? moze po prostu jakis blad jest w aktualizacji, bo to raczej niemozliwe ze opanowaliby chlopaki z MS taka metode kompresji. tu nie chodzi o platforme mac, bo i na maca istnieja przegladarki jak firefox czy opera, sprawdzales jak wyglada ta strona na tych przegladarkach na macu?

#10 iYanek

iYanek
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 March 2008 - 00:58

... podaje, że potrzebuje 4MB do dokonania archiwizacji przed aktualizacją i że brakuje na to miejsca, próbowałem nawet zmienić źródło archiwizacji na zewnętrzny dysk, ale to nie pomogło. natomiast aplikacja biura mklerskiego działa tylko na IE conajmniej 6 wersji, nawet na pececie nie działa na innej przeglądarce...

#11 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 posts
  • SkądPoznań/Warszawa

Posted 03 March 2008 - 07:13

mam XP na MBP wszystko smiga bez problemu, testowane na 10.4 i na 10.5, w przypadku problemow, niekiedy pomga zainstalowanie sterownikow z VMF.

Kiedy u mnie na 10.4 działało bez problemu, a na 10.5 nie chce :(

sterowniki są wrzucone i sieć po kablu śmiga, po WiFi nie chce :( objawy: widzi sieć, pyta o hasło, ale nie chce sie połączyć, oczwyiście błąd jest nieznany :(

P.

#12 iYanek

iYanek
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2008 - 00:45

z xp niestety się nie uporałem, ale wrzuciłem vistę i o dziwo śmiga całkiem nieźle :)

#13 soltysms

soltysms
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2008 - 17:39

ja za to dzis zainstalowalem windows server 2008. Wszystko cacy, tylko kiedy wchodze w ustawienia sieciowe i mam polaczenie bezprzewodowe to jest ono ustawion na disable. Klikam enable a wifi jak nie dzialalo tak nie dziala dalej :(

any ideas ?

---- Dodano 08-06-2008 o godzinie 15:25 ----
Dobra. Sytuacja zazegnana :) Wystarczy wlaczyc w administrative tools obsluge wifi :)

#14 PrzemoPro

PrzemoPro
  • 134 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 June 2008 - 15:02

Kiedy u mnie na 10.4 działało bez problemu, a na 10.5 nie chce :(

sterowniki są wrzucone i sieć po kablu śmiga, po WiFi nie chce :( objawy: widzi sieć, pyta o hasło, ale nie chce sie połączyć, oczwyiście błąd jest nieznany :(

P.

ściągnij alternatywne sterowniki, nie wiem czemu, ale te dostarczone z BootCamp i do ściągnięcia z WindowsUpdate gryzą się z niektórymi routerami.

#15 zugara

zugara
  • 115 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 June 2008 - 17:30

Iyarek ja tez wlasnie przechodze przez ten sam problem a jaka viste zainstalowalems chodzi mi o wersje ;) ?????

#16 za3

za3
  • 2 posts

Posted 06 February 2009 - 10:39

wifi nie działa pod XP mam radiowke internet i nie dziala pod XP, pod leopkiem smiga az milo. XP widzi siec, ale nie moze sie polaczyc, nie wiem dlaczego, czy ktos moze pomoc?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users