Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Pro 12,9 256GB 2018 nie ładuje się.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Damian88

Damian88
  • 3 postów

Napisano 30 stycznia 2021 - 12:38

Witam serdecznie.

Mam problem z iPadem 12,9 pro 256gb 2018r. 3gen. mianowicie po podłączeniu ładowarki Apple 18watt i przez kabel Apple 2m usbc usbc ikonka baterii szybko miga naprzemiennie (ładuje/nie ładuje). Po podłączeniu ładowarki od iPhone 20watt i kabel wcześniej wspomniany brak reakcji jakbym nic nie podłączył. Zamiennik ładowarki od iPada i telefonu xiaomi + kable od od tych ładowarek oraz ładowarka Apple 20Watt + kabel apple 2m przez chwilę ładowały, a później przestały i zero reakcji.

Co może być problemem?

Niżej w szczegółach.

Ładowarki:

Apple 20Watt MHJE3ZM/A  - nie ładuje/brak reakcji po podłączeniu

Apple 18Watt MU7V2ZM/A  - bardzo szybko z mienia ikonkę ładowania z ładuje/nie ładuje

ECHO Dot 9Watt                  - ładuje z milisekundowymi przerwami co jakiś czas

Xiaomi 18Watt                      - ładuje z kablem od PS5 usba usbc (tylko nie wiem czy znowu nie będzie chwile i przestanie wykrywać bo w trakcie pisania tego tematu tak jeszcze podłączyłem)

Samsung 5V-1A (watt?)       - ładuje

Z portów usb z różnych urządzeń ładuje.

Kabel apple 2m MLL82ZM/A - może trzeba 1m nie 2m?

Kabel usbc usbc z PS5

Po podłączeniu ładowarki innej wyskakuje na ekranie blokady komunikat że "iPad musi być odblokowany aby używać akcesoriów". Nie pamiętam czy taki komunikat wcześniej wyskakiwał.

Zależy mi aby ładować oryginalną ładowarką bo wtedy szybciej ładuje bo 20% w godzinę to trochę długo.

#2 Damian88

Damian88
  • 3 postów

Napisano 31 stycznia 2021 - 10:21

Xiaomi 18Watt                      - ładuje z kablem od PS5 usba usbc (tylko nie wiem czy znowu nie będzie chwile i przestanie wykrywać bo w trakcie 

Wyżej wymieniony sposób narazie ładuje. Zamówiłem kabel apple usbc usbc 1m, dam znać czy wtedy sytuacja ulegnie zmianie na korzyść oryginalnej ładowarki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych