Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tłumacz Google na iPhonie

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Wojtekss

Wojtekss
  • 11 posts

Posted 20 January 2021 - 17:29

Witam, do tej pory jestem użytkownikiem tel z systemem Android. Po kupnie MacBooka i satysfakcji jaką przynosi użytkowanie tego urządzenia pragnę wraz z żoną zmienić obecne telefony by posiadać całość w jednym ekosystemie.
Moje pytanie brzmi czy w iOs można bezpośrednio zaznaczać tekst i automatycznie tłumaczyć w słowniku Google (po rozwinięciu belki) jak ma to miejsce w Androidzie? Jest to funkcja z której bardzo często korzystamy na telefonie i wydaje mi się że dla mnie niezbędna.

Attached File  Screenshot_20210120-112708_Samsung Internet.jpg   95.46KB   0 downloads

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6894 posts
Posted 20 January 2021 - 21:02

Nie, nie da się. W iPhone'a jest wbudowany słownik, ale z niemieckiego tłumaczy na angielski, nie na polski. Jest dostępny słownik polsko-angielski PWN. 

• MasterM likes this

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Wojtekss

Wojtekss
  • 11 posts

Posted 20 January 2021 - 22:23

Dzięki za odpowiedź.
Zakładam, że pozostaje chyba tylko opcja kopiowania tekstu i wklejania do aplikacji tłumacza.

#4 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 20 January 2021 - 22:26

Pozostaje kopiowanie. Idzie to dość sprawnie i sam z tego korzystam. Łatwo się kopiuje i wkleja.

iPhone 11

#5 Wojtekss

Wojtekss
  • 11 posts

Posted 20 January 2021 - 22:44

Dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie.
Wychodzi na to, że kwestia tłumaczeń w iPhone w porównaniu z androidem to sprawa "dwóch kliknięć" więcej.

#6 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 20 January 2021 - 23:25

Niestety tak. Jak miałem androids to tłumaczenie szło natychmiast. Ale nie jest źle.

iPhone 11

#7 Zelony

Zelony
  • 21 posts

Posted 21 January 2021 - 19:02

Można utworzyć skrót i w nim wykorzystać tłumacza Microsoft. W konfiguracji skrótu zaznaczyć aby można było go używać w arkuszu udostępniania. Następnie zaznaczyć tekst np. na stronie i wskazać utworzony skrót.

#8 Wojtekss

Wojtekss
  • 11 posts

Posted 22 January 2021 - 16:10

No to super, czyli właściwie będzie to wyglądać tak samo jak w andkach.
Ogromne dzięki

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users