Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wykryto zawilgocenie w porcie lightning

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 NewApple2

NewApple2
  • 45 postów

Napisano 17 stycznia 2021 - 17:20

Witam, 

Piszę z zapytaniem odnośnie mojego problemu. Wracałem z pracy i miałem telefon w kieszeni. Po powrocie do domu podłączyłem go do laptopa i włączyłem sobie antutu. Urządzenie leżało przy kaloryferze. Po chwili wyskoczył mi komunikat o zawilgoceniu w porcie ładowania. Dałem mu 20-30 minut i stukałem urządzeniem o dłoń tak jak apple mówiło i komunikat znikł. Włożyłem cienki kawałek recznika papierowego i po wyjęciu nie był mokry. Czy możliwe że wilgoć znalazła się tam z powodu zwiększenia temperatury urządzenia kiedy wróciłem z zimna ? Dzień wcześniej spadł mi z drzewa śnieg na niego i wpadło pod etui ale od razu urządzenie wyczyściłem i nic się nie działo  ( LDC białe, żadnych problemów z FaceID urządzenie nie nagrzewa się samo z siebie tylko pod obciążeniem) dzień po wyskoczył komunikat w takiej sytuacji jak wam napisałem i dodatkowo pomimo że zniknął wyłączyłem urządzenie na około 12h. Urządzenie to iPhone 11 Pro. Teraz nic nie wyskakuje ale piszę aby się uspokoić że coś takiego może się wydarzyć. 

#2 brajan2000

brajan2000
  • 16 postów

Napisano 17 stycznia 2021 - 22:04

Jesli wracales na duzym mrozie, a potem odrazu wrzuciles go kolo kaloryfera to mogla nastapic kondensacja pary wodnej w urzadzeniu bo roznica mogla siegnac nagle nawet 40stopni roznicy (-10 na dworzu, 30 w poblizu grzejnika).  Otworz okno w domu podczas duzych mrozow, za 5 sekund bedziesz mogl rysowac na szybie pokrytej parą. 

#3 NewApple2

NewApple2
  • 45 postów

Napisano 17 stycznia 2021 - 22:56

Jesli wracales na duzym mrozie, a potem odrazu wrzuciles go kolo kaloryfera to mogla nastapic kondensacja pary wodnej w urzadzeniu bo roznica mogla siegnac nagle nawet 40stopni roznicy (-10 na dworzu, 30 w poblizu grzejnika).  Otworz okno w domu podczas duzych mrozow, za 5 sekund bedziesz mogl rysowac na szybie pokrytej parą. 

Okej, czyli sytuacja ze śniegiem ( spadł na ekran z drzewa i chciałem go zetrzeć o spodnie niestety wpadł pod case od lewej strony jako woda) nie powinna mieć na to wpływu ? Urządzenie nie ma żadnych objaw zalania ( przegrzewanie, artefakty na ekranie czy też problemy z FaceID) Tylko różnica temperatur spowodowała że się mogło coś skroplić ? wtedy próbowałem podłączyć i   z 2-3 razy pokazał się  ale to było w odstępie czasu na 2-3 minuty ( Gdy zrobiłem tak jak pisało apple i dałem mu czas wszystko było ok) . Wiem że wybrałem tryb awaryjny bo nie wiedziałem że to włączy ponowne ładowanie i bałem się że mogło uszkodzić piny ale ładuje się normalnie a na pinach nie ma śniedzi ani nic :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych