Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

migracja z androida na iPhone – co można przenieść?!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 07 stycznia 2021 - 08:53

Witam

Próbowałem aplikacją przenieś do ios dokonać migracji z samsunga s20 na iphonea 11 pro (najnowsze wersje systemów) niestety prawidłowo przechodzą jedynie zdjęcia.

Smsy dostają datę/godzinę przenosin, a nie datę otrzymania wiadomości, poza tym uruchamiając ponownie iphone data/godzina jest zmieniana na tę z ponownego uruchomienia telefonu.

Nie wiem też czy i jak można przenieś chaty z whatssapa?

Jeżeli pozostają jedynie płatne aplikacje to będę wdzięczny za info, która faktycznie z nich dziala jak nalezy. 

Kontakty pozyskuje sobie z googla i to akurat działa bezbłędnie, zalezy mi jeszcze na smsach i w/w chatach WA.

#2 sn4ke

sn4ke
  • 317 postów

Napisano 07 stycznia 2021 - 09:24

Jak przenosiłem 2 lata temu z Galaxy S6 na IP8 aplikacją "Move to iOS", to nie było żadnych problemów z datami. Przeniosło mi wszystko (kontakty, apki, prócz 2-3 aplikacji, SMS-y, zdjęcia, kalendarze). Co do Whatsapp to chyba robi się archiwizację czatu w samej apce a potem na iPhonie odzyskuje się.

Pewnie to przerabiałeś: https://support.appl.../pl-pl/HT201196

Użytkownik sn4ke edytował ten post 07 stycznia 2021 - 09:25

iPhone 8, MBA

#3 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 07 stycznia 2021 - 10:57

dokładnie z tego korzystałem ;)

whatsapp robi eksport, na androidzie do google drive, a na ip do icloud i za bardzo nie wiem jak to "ogarnąć" 

#4 bunny2000

bunny2000
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 stycznia 2021 - 23:02

Nie korzystam z WhatsApp'a na tyle często by przenosić jego wiadomości ns nowy telefon, ale jeżeli masz je wyeksportowane do pliku na google drive, to nie można by przenieść plików ręcznie do katalogu na iCloud do którego eksportuje je iP a potem spróbować stamtąd zaimportować? Być może format jest identyczny i tylko miejsce zapisu się różni? Może to trochę naiwne, ale często najprostsze rozwiązania są działające i najlepsze. 

Faktycznie "Przenieś do iOS" to crap, też miałem zagwozdkę z przenoszeniem SMSów z Andka dwa miesiące temu, nawet po wszystkim wyzerowałem ponownie iPhone'a i zacząłem od nowa bo myślałem że coś źle zrobiłem albo przeoczyłem, ale niestety, mam to samo co i ty, wszystkie przeniesione SMSy miały datę przeniesienia a nie swoją własną a otwarcie jakiejkolwiek starej konwersacji powoduje że nabywa ona datę z dnia jej otwarcia. Słabe to. Niestety wypróbowałem kilka zewnętrznych programów do przenosin z Androida na iOS'a i żaden nie potrafił przenieść SMSów, nie trafiłem na taki który by to zrobił. Kurde, brakuje mi jednak prostoty niektórych rozwiązań androidowych - darmowy SMS Backup&restore i przenosisz wszystko wszystko jak chcesz... 

Użytkownik bunny2000 edytował ten post 12 stycznia 2021 - 23:03

#5 RomaszT

RomaszT
  • 91 postów

Napisano 13 stycznia 2021 - 10:04

Kurde, brakuje mi jednak prostoty niektórych rozwiązań androidowych - darmowy SMS Backup&restore i przenosisz wszystko wszystko jak chcesz... 

... pomiędzy urządzeniami z Androidem jak rozumiem?

Jeśli o prostotę chodzi, to jak zmieniasz iPhone na nowego, to wiadomości się synchronizują z iCloud, więc jest to jeszcze bardziej usprawnione, nie potrzebujesz dodatkowych apek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych