Od 3 miesięcy jest posiadaczem AW Se 40 mm i jak najbardziej jestem zadowolony z zegarka. Jedna rzecz mnie jedynie niepokoi. Często mam tak jak wyłączam zegarek na noc i włączam go z powrotem rano to strasznie długo się uruchamia. Na ekranie jest ikonka jabłka i nic się nie dzieje, dopiero po naciśnięciu przycisku power jest reakcja i załącza się ekran. Zauważyłem, że dzieje się tak jak bateria ma mniej niż 50 %, przy dużej pojemności baterii jest normalnie. Dzieje mi się to na wszystkich watchosach 7, 7.1 etc. Baterię w zegarku ładuję średnio co 2 wieczór. Może nie powinienem wyłączać ogólnie zegarka na noc ? Jaki jest drenaż baterii przy włączonym, nieużywanym zegarku, leżącym w nocy w szufladzie ?

Apple Watch Se długie uruchamianie zegarka
Napisano 26 grudnia 2020 - 16:07
Napisano 26 grudnia 2020 - 16:22
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 26 grudnia 2020 - 19:45
Wyłączanie zegarka na noc bez sensu ja mam zegarek na ręce, bo monitoruje sen, ale z harmonogramem snu. Czyli ekran jest wyłączony, jak dotkniesz koronki to pokazuje się tylko godzina i budzik. W ten sposób, przez 7h snu, mam spadek około 10%. Zegarek jak w sygnaturze - Apple Watch 6 44 mm stalowy.
Użytkownik damianmajk edytował ten post 26 grudnia 2020 - 19:46
Napisano 26 grudnia 2020 - 20:04
Po co wyłączać i trzymać w szufladzie? Lepiej położyć na ładowarce.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 26 grudnia 2020 - 23:29
Po prostu ładuję go co 2 wieczór. Po naładowaniu w 100% odłączam i włączam go na następny dzień. Po 1 dniu używania zostaje mi średnio 60-70% baterii, w zależności czy robiłem jakiś trening na siłce czy nie. A jak nie ma sensu wyłączać i nie będzie dużego spadku z tych 60% przez noc to nie będę wyłączał. Myślałem, że skoro nie używam zegarka przez noc i jak go wyłączam to więcej baterii będę miał na następny dzień niż przy włączonym i nie używanym.
Napisano 27 grudnia 2020 - 09:28
Napisano 28 grudnia 2020 - 10:26
A takie codziennie ładowanie nie wpływa na żywotność baterii ? Skoro nie monitoruje snu to będę go zostawiał włączonego na noc i ładował jak zawsze. Jednak mimo tego takie długie uruchamianie zegarka ( minuta, dwie) czy to nie jest jakaś wada fabryczna zegarka i czy nie dać go na reklamację.
Napisano 28 grudnia 2020 - 10:46
Mam zegarek 13 miesięcy i stan baterii jak na razie to 98%. Ładowany wedle potrzeby.
Napisano 23 stycznia 2021 - 11:34
A takie codziennie ładowanie nie wpływa na żywotność baterii ? Skoro nie monitoruje snu to będę go zostawiał włączonego na noc i ładował jak zawsze. Jednak mimo tego takie długie uruchamianie zegarka ( minuta, dwie) czy to nie jest jakaś wada fabryczna zegarka i czy nie dać go na reklamację.
Możesz śmiało zostawiać na ładowarce. Ładowanie jest zoptymalizowane. Co do uruchamiania, to rzeczywiście trochę długo. Nie obserwujesz jakichś problemów z dźwiękiem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych